Mama unui tanar inchis in penitenciarul Baia Mare a rupt tacerea in numele fiul ei. La o saptamana dupa revolta izbucnita in inchisoare, cand cei peste 600 de detinuti s-au razvratit impotriva conducerii, ea s-a decis sa denunte abuzurile la care ar fi supus fiul ei.

Femeia spune ca acesta traieste o adevarata drama si ca a ajuns o umbra de cand a fost adus in Penitenciarul de Maxima Siguranta de la Baia Mare, dar ca lui ii este frica sa spuna ceva ca sa nu aiba si mai mult de suferit pana la liberare.

Mama detinutului, Viorica Roman a incercat sa afle ce i se intampla baiatul ei de la directorul penitenciarului. Ea s-a prezentat in audienta si i-a cerut lamuriri lui Ioan Batinas, insa prea mare ajutor nu a primit. S-a ales doar cu promisiunea unei investigatii interne.

Directorul penitenciarului a spus, dupa ce presa a intervenit pe firul povestii, ca va dispune o ancheta. Ioan Batinas declara ca ”mama a afirmat faptul ca detinutul ar fi fost batut si agresat sexual pe una dintre camerele de detinere la inceputul anului.”

Tanarul a fost condamnat pentru furt. Are 26 de ani, dar de cand a fost inchis a imbatranit vizibil, iar sanatatea i s-a subrezit. De cateva luni isi ispaseste pedeapsa in infirmeria inchisorii, pentru ca medicii au considerat ca nu poate ramane pe celula. Cel mai probabil de aici se va si elibera peste 5 luni, cand i se termina perioada de detentie.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro