Lucrarile sedintei plenare a Comisiei B a Adunarii Regiunilor Europei (ARE), sectiunea de Coeziune Sociala, Afaceri Sociale si Sanatate Publica, s-au incheiat, ieri, la Timisoara cu alegerea liderului Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, in fruntea acestei comisii.

Implicit, functia din Comisia B il face pe Ostaficiuc si unul din vicepresedintii ARE, pozitie pe care o va ocupa timp de doi ani. Ostaficiuc este primul presedinte roman din cadrul ARE, el ocupand si functia de presedinte al euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa.

"Aceasta functie ma onoreaza pentru ca este un semnal ca o organizatie de nivel european confirma ca am ales drumul corect, ca suntem apreciati si luati in seama de UE", a declarat Ostaficiuc. In cadrul unor sesiuni ARE, de la Timisoara au pornit doua proiecte importante care au fost preluate de catre alte regiuni din Europa.

Medicul Tudor Olariu, implicat in sesiunile ARE, a precizat ca proiectul de prevenire a violentei domestice va avea un buget de 300.000 de euro pentru implementare, iar pentru proiectul de prevenire a consumului de alcool in randul tinerilor exista toate sansele sa se aprobe finantare.

La actiunea de la Timisoara au participat Stig-Erik Westmark, presedintele Comisiei B a ARE, Angela Garabagiu, din partea Consiliului Europei, consilierii regionali Harriet Hedlund, din V?sterbotten, Suedia, si Patrick Larible, din Poitou-Charentes, Franta si alti invitati europeni.

Comisia B dezbate politicile sociale, la Timisoara fiind prezentate conceptii europene de abordare a multiplelor probleme sociale, de sanatate, ale persoanelor cu dizabilitati sau lupta antidrog.

Seminarul, la care au luat parte reprezentanti ai 30 de regiuni din Europa, a fost dedicat integrarii sociale a persoanelor cu dizabilitati, in cadrul caruia s-a prezentat situatia si politicile de integrare ale persoanelor cu dizabilitati, oportunitatile de angajare, serviciile sociale adaptate nevoilor specifice.