Plecarea lui Dorinel Munteanu din functia de antrenor-jucator la CFR Cluj a lasat lumea fotbalului fara replica. Neamtul nu a dorit sa dezvaluie, in nici un moment, adevaratele motive ale ruperii mariajului sau cu CFR Cluj.

ZIUA de Cluj a aflat cum Dorinel Munteanu, cel mai selectionat jucator din istoria nationalei Romaniei, a cazut in plasa intinsa de un fost cantaret de muzica populara impreuna cu care, in urma cu doi ani, incepuse o afacere care, pana la urma, avea sa-i curme cariera in Gruia.

Dupa partida din etapa precedenta a Ligii I, cand CFR Cluj a obtinut doar o remiza (2-2) pe propriul teren, cu FC Vaslui, antrenorul-jucator Dorinel Munteanu s-a intalnit in doua randuri cu presedintele clubului, Iuliu Muresan, si cu principalul finantator, Arpad Paszkany, pentru a vedea ce masuri trebuie luate la echipa, CFR Cluj obtinand doar cinci puncte in ultimele cinci runde.

Prima intalnire a avut loc duminica, la vila lui Arpad Paszkany, cei trei urmarind impreuna partida dintre Poli Iasi si Steaua. Apoi, Dorinel Munteanu a fost vazut, in dimineata zilei de luni, la orele 10, intrand in cladirea Sigma Center, detinuta de Arpad Paszkany. Munti s-a oprit la etajul la care Paszkany isi are biroul.

Acolo, in urma unei discutii cu bosii clujenilor, Munteanu a obtinut cu greu mini-cantonamentul de la Vatra Dornei, in care jucatorii CFR-ului au plecat marti dimineata. In prima zi a cantonamentului, dupa antrena-mentul de dupa-amiaza si cina de seara, Dorinel l-a sunat, undeva intre orele 20.00-20:30, pe presedintele Muresan, pe care l-a anuntat, plangand, ca pleaca de la echipa.

Unul dintre oamenii care au o puternica influenta asupra sa, parintele Crisan de la Manastirea Dumbrava, judetul Alba, l-a luat cu masina in jurul orei 23.30 si l-a dus la Pitesti, unde, ieri, Munteanu s-a vazut (si s-a inteles pentru un contract valabil pe doi ani) cu patronul lui FC Arges, Cornel Penescu.

Munti are uriase probleme financiare

Recordman al selectiilor la prima reprezentativa, Dorinel Munteanu, la fel ca majoritatea colegilor sai din generatia de aur, si-a incercat norocul in afaceri. Cu banii castigati din fotbal, Munteanu a infiintat o firma de transport impreuna cu prietenul sau din copilarie, Aurel Bebe Marinescu.

Cei doi detin impreuna societatea Munti Spedition, din care internationalul roman detine 90 la suta, iar resiteanul Marinescu, 10%.

Societatea, care se ocupa cu transportul international, a achizitionat in leasing zece camioane. Se pare ca afacerea celor doi nu traverseaza o perioada prea fericita. Presiunea financiara de care are parte Munteanu este una fantastica si l-a impins sa ceara conducerii CFR-ului, in nenumarate randuri, bani in avans, in special in ultima luna.

Contractul lui Dorinel Munteanu cu gruparea din Gruia urma sa expire in vara anului 2007. La negocierile din aceasta vara dintre conducerea clubului si Munteanu, antrenorul-jucator a propus semnarea unui contract pe termen nelimitat cu CFR, dorind in schimb o suma minima de 400.000 de euro in avans, bani care ar fi urmat sa acopere datoriile societatii sale.

In perioada septembrie-octombrie, societatea de transport patronata de Munti a avut parte de o cadere financiara. Au urmat pentru fostul tehnician feroviar ofertele dinspre FC Arges, Poli Timisoara si din Germania, acolo unde Dorinel a declarat in mai multe randuri ca isi doreste sa antreneze, iar pentru asta ar fi incercat sa forteze rezilierea contractului cu formatia clujeana.

Cornel Penescu, finantatorul FC Arges, a fost cel care a intensificat presiunile pentru obtinerea semnaturii lui Munteanu, lucru pe care, intr-un final, l-a si obtinut.

Totusi, regulamentele Federatiei Romane de Fotbal nu permit unui oficial al unei alte grupari sa contacteze un jucator care nu se afla in ultimele sase luni de contract. Penescu a fost de acord sa-i plateasca o mare parte din salariul lui Dorinel la FC Arges, in valoare de 300.000 de euro, pana in 15 octombrie.

Interesant e faptul ca si fostul portar al Sportului, Eduard Stancioiu, a avut o intelegere verbala cu FC Arges in aceasta vara, iar cand actualul goalkeeper al CFR-ului s-a dus la Pitesti, juristul i-a pus in fata lui Stancioiu un contract in care era stipulata doar jumatate din suma stabilita initial. Apoi, Stancioiu a ajuns in Gruia.

Poli l-a dorit pe Dorinel in vara

Unele surse vorbesc despre faptul ca parintele Crisan ar fi discutat in aceasta vara cu patronul lui Poli Timisoara, Marian Iancu, dar acesta nu a fost dispus sa achite clauza de 200.000 de euro existenta in contractul de antrenor al lui Dorinel Munteanu cu CFR Cluj.

Se pare ca Munti nu ar fi vrut sa-si prelungeasca angajamentul cu CFR intrucat spera in obtinerea unor rezultate bune in turul campionatului la Cluj, astfel incat, in iarna, sa poata sa ceara un salariu mai mare.

Dupa demisia din primavara al lui Gheorghe Hagi de pe banca tehnica a Poli Timisoara, Bebe Marinescu l-ar fi sunat pe vicepresedintele clubului banatean, Emil Rosianu, si l-ar fi propus pe Munti la Poli, varianta care, in cele din urma, a cazut, la Timisoara ajungand, de la FC Arges, Sorin Cartu.

Bebe Marinescu, groparul lui Dorinel

Aurel Marinescu, prietenul din copilarie al lui Munteanu, este un apreciat cantaret de muzica populara, in special in zona Banatului. De-a lungul timpului, el a cantat sub numele de Fratii Marinescu, alaturi de fratele sau, Nicusor. Lucrurile melodice se opresc aici.

La sfarsitul lunii mai a anului 2004, Bebe, impreuna cu bunul sau prieten, Dorinel Munteanu, au infiintat societatea Munti Spedition SRL, care se ocupa cu transportul international (al carei banner a putut fi admirat si pe stadionul din Dealul Gruia, si pe cel din Dej, la jocurile de pe teren propriu ale CFR-ului, unde ar fi fost amplasat gratis).

Ocupat cu lumea tumultuoasa a fotbalului, Munti l-a lasat pe Marinescu sa se ocupe de afacere, insa acesta a gestionat-o extrem de prost. Conform unor apropiati ai jucatorului, se pare ca Bebe ii cerea constant lui Dorinel sume de ordinul sutelor de mii de euro, iar Dorinel, in incercarea de a obtine aceste sume, si-a pecetluit, practic, soarta la CFR si, probabil, anterior, la Steaua.

Coincidenta sau nu, Marinescu mai detine, impreuna cu Liviu Hartmann, o societate de impresariat sportiv, Soccer Around The World. Hartmann apare pe actele de inregistrare ale firmei ca fiind nascut in Caras-Severin, locul de bastina al lui Munti si Marinescu, insa este domiciliat in K?ln, acolo unde-si are si Munteanu resedinta si unde locuieste familia sa.

Negocieri pe banda rulanta

Presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, impreuna cu finantatorul alb-visiniilor, Arpad Paszkany, s-au aflat aseara, in Bucuresti, pentru a negocia cu patru potentiali antrenori. Primul dintre ei, Giuseppe Bergodi, a ajuns, in jurul orelor 18.00, la aeroportul Henri Coanda, incarcat cu o multime de bagaje.

Italianul a motivat ca se afla in Romania doar pentru a-si petrece vacanta, insa sursele noastre vorbesc despre o intalnire, la unul din restaurantele din capitala, cu cei doi conducatori ai CFR-ului.

Tot ieri, Muresan si Paszkany asteptau o confirmare pentru demararea negocierilor de la Ioan Andone si Ilie Dumitrescu, primul aflat inca sub contract cu Omonia Nicosia, iar al doilea, proaspat demisionar de la PAOK Salonic. Un alt nume des vehiculat printre oamenii de fotbal este cel al lui Walter Zenga.

Actualmente sub contract cu gruparea turca, Gaziantepspor, italianul a dat o declaratie ambigua. Stiti cum e cu contractele. Se fac si se desfac foarte rapid!, a declarat fostul antrenor al Stelei.

Vorbele lui MM Stoica se adeveresc

Pe finalul campionatului trecut, CFR Cluj a pierdut pe propriul teren partida impotriva Rapid Bucuresti. La acea data, meciul a fost suspectat ca fiind unul strategic de managerul general al Stelei, Mihai Stoica, care a anuntat ca jocul ar fi aranjat, iar ca surse a mentionat un jucator feroviar si un apropiat al lui Dorinel Munteanu.

Conform informatiilor ZIUA de Cluj, jucatorul in cauza ar putea fi portarul Martin Tudor, care a evoluat si la Steaua, iar apropiatul lui Dorinel Munteanu ar putea fi tocmai Aurel Bebe Marinescu.

Candidat pe listele PNG

Orbit de Gigi Becali, pe vremea cand evolua sub culorile Stelei, Munti a intrat in Partidul Noua Generatie, prezidat de patronul Stelei. La alegerile din 2004, Dorinel a fost prezentat la Resita drept candidat al PNG pentru Camera Deputatilor. Dorinel s-a aflat pe locul doi pe listele partidului, dupa Aurel Marinescu, seful organizatiei judetene a PNG.

Partidul lui Becali a obtinut, in Caras-Severin, 3,98 la suta din sufragii la Camera Deputatilor.