Ion Iliescu ataca din nou Grupul de la Cluj al PSD, in special pe Vasile Dancu, in urma unui articol semnat de acesta, publicat in presa centrala. In replica, Grupul de la Cluj este de parere ca partidul se poate conduce si din alta parte decat de la Bucuresti. In plus, social democratii clujeni agreeaza schimbul de opinii in contradictoriu, pe motiv ca ar fi constructive.

Divergentele dintre Ion Iliescu si social-democratii clujeni au ajuns din nou in atentia opiniei publice, dupa ce fostul lider a adus o serie de critici la adresa Grupului de la Cluj in cadrul ultimei sedinte a PSD.

Iliescu s-a prevalat de publicarea in presa centrala a unui articol semnat de Vasile Dancu: “Este intolerabila aceasta otravire a spatiului public cu asemenea mesaje”, a comentat fostul lider social democrat continutul materialului publicat.

Contradictii constructive

Senatorul PSD Vasile Dancu este de parere ca acest gen de discutii sunt constructive pentru politica partidului, recenta discutie in contradictoriu cu Ion Iliescu fiind doar o etapa din lungile schimburi “bilaterale” de replici: “A fost o mica cearta in care el (n.r. Iliescu) a comentat un articol al meu care a aparut in presa centrala”.

Intr-o nota umoristica, Vasile Dancu a afirmat ca senatorul Iliescu a fost cu aceasta ocazie “un bun agent de marketing, deoarece dupa comentariile lui Iliescu foarte multa lume s-a interesat de acel articol”. Senatorul clujean este de parere ca “avem orizonturi politice diferite, avem lucruri pe care nu le intelegem la fel, intelege mai greu limbajul acesta nou al politicii.

Este si o chestiune de atitudine, Iliescu este mai moderat, iar eu am fost intotdeauna mai rebel.” Vasile Dancu a conchis ca “dupa parerea lui Iliescu, eu am vederi revolutionare si mai spre dreapta, iar lumea are nevoie de schimbare”.

Ar putea afecta credibilitatea PSD

Deputatul PSD Vasile Puscas crede ca in acest caz este vorba de incapacitatea unora de a vedea felul in care se aplica descentralizarea nu doar in administratie ci si in politica. Acesta este de parere ca trebuie sa se aplice in politica o descentralizare operationala si nu una centralizata, asa cum se incearca acum.

Aceste discutii “ar putea afecta credibilitatea PSD-ului la fel cum au aceeasi tendinta si alte partide”, a apreciat Puscas. Acesta a declarat ca “trebuie sa fim mai asertivi si trebuie sa se inteleaga ca se poate conduce si din alta parte nu doar de la Bucuresti”. Vasile Puscas a concluzionat ca asftel de chestiuni vor mai aparea.

Sunt doar opinii diferite

Presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, este de parere ca recentele comentarii ale lui Iliescu nu vor duce la un razboi intre acesta si Grupul de la Cluj. Rus este de parere ca este vorba despre “zone ale actiunii partidului pe care le vedem in mod diferit.

Aceste puncte de vedere se vor negocia si nu poate fi vorba despre chestiuni antagonice sau despre probleme majore ale partidului”.