Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, e nemultumit de situatia lucrarilor la autostrada Transilvania, derulate de compania americana Bechtel. El a sustinut ca exista posibilitatea rezilierii contractului cu Bechtel, daca aceasta nu-si va respecta clauzele contractuale.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ieri ca e nemultumit de compania americana Bechtel, deoarece aceasta nu lucreaza in ritmul promis. Ministrul a afirmat ca Bechtel este pasibila de sanctiuni daca nu-si va respecta termenele de executie si nu va accelera ritmul lucrarilor la autostrada.

Ministrul Transporturilor a sustinut si faptul ca exista chiar posibilitatea rezilierii contractului cu firma americana, daca aceasta nu se va mobiliza curand pentru grabirea lucrarilor. Berceanu a considerat ca Bechtel ar fi trebuit sa reporneasca lucrarile intr-un ritm accelerat, in conditiile in care “s-a facut tam-tam” pe marginea acestui proiect.

Adrian Ionescu, purtatorul de cuvant al Ministerului Transporturilor, a declarat ca ministrul e nemultumit de unele lucruri in contractul cu Bechtel. “S-au tras foarte putini bani din suma alocata acestui proiect.

Partea romana a facut un efort pentru contractarea unui imprumut de o suta de milioane de euro, din care sa se finateze lucrarile cel putin pentru anul acesta. Insa noi estimam ca, pana la sfarsitul anului, Bechtel va folosi doar 40 de milioane de euro din aceasta suma.

E adevarat ca acest credit e functional doar de la sfarsitul lunii mai, dar cu toate acestea, compania Bechtel ar trebui sa lucreze intr-un ritm mai alert si sa-si indeplineasca obligatiile contractuale”, a mai declarat Adrian Ionescu. “Ministrul nu a afirmat categoric ca va rezilia contractul, a spus doar ca exista aceasta posibilitate”, a continuat purtatorul de cuvant.

In urma cu o saptamana, partea romana a fost nevoita sa semneze pentru plata a 45.000 de euro catre banca, comision de neutilizare a banilor. Potrivit lui Berceanu, acest fapt demonstreaza ca Bechtel nu lucreaza nici pe departe in ritmul pe care l-a anuntat.

In acelasi timp, reprezentantii Bechtel raman optimisti. Bogdan Sgarcitu, purtatorul de cuvant al companiei americane, a declarat pentru BZA: “Am vazut o stire referitoare la declaratia domnului Berceanu. Cu toate acestea, noi continuam sa lucram, iar in ultimele trei luni, dupa cum se poate vedea, realizarile noastre sunt destul de mari.

Nu mi se pare ca ministrul Berceanu a declarat ca va rezilia contractul. Dimpotriva, eu cred ca e optimist in ceea ce priveste lucrarile la autostrada”, a opinat Bogdan Sgarcitu.