Muzica si chiuiturile razbat pina in camerele de camin chiar si in sesiune, doar repetatele reclamatii la politie avind darul de a mai potoli avintul nuntasilor din campus.

Claxoane matinale

Amplasata chiar in centrul campusului Hasdeu, cantina apartine Universitatii „Babes-Bolyai“ (UBB) din Cluj-Napoca si are in apropiere, firesc, caminele acesteia, respectiv II, III, IV si VI. Zgomotele de nunta afecteaza doar camerele amplasate pe partea dinspre respectiva cantina, insa intensitatea acestora nu este usor de trecut cu vederea.

„Ne enerveaza mai ales la venirea alaiurilor, pe la ora prinzului, chiar si mai repede. Avem doua zile pe saptamina cind putem dormi pina tirziu si atunci vin nuntile, cu masini ce claxoneaza si muzica populara inca vreo ora afara, in fata cantinei...“, se plinge una dintre locatarele caminului VI din Hasdeu.

„Distractie“ de sesiune pentru medicinisti

Cei mai afectati de „fenomen“ sint, cu toate acestea, nu studentii UBB din Hasdeu, ci locatarii caminelor Universitatii de Medicina de Farmacie (UMF) „Iuliu Hatieganu“.

Amplasate in partea de jos a complexului, caminele de la Medicina au „privilegiul“ de a se afla doar la citeva zeci de metri de fatada cantinei, cu vedere la terasa acesteia, mult apreciata pentru ceremoniile traditionale de intrare in sala de nunta, dar si pentru dansuri. „In sesiunea de vara erau chiar doua nunti pe zi la cantina. Una de zi si alta care avea loc seara.

Aveam foarte mult de invatat, afara era cald, asa ca trebuia sa lasam geamurile deschise chiar daca dadeau spre cantina“, relateaza una dintre medicinistele din „B“-uri. „Tot ce puteam face era sa sunam la politie. O vreme nu se mai auzea nici un fel de muzica, insa dupa citeva ore o luau de la capat“, adauga colega acesteia de camera.

Reclamatii similare au fost inregistrate, intr-o masura mult mai mica, insa, si pentru clubul de noapte din apropiere, care gazduia, de asemenea, nunti pe terasa, la o aruncatura de bat de caminele UMF.

“In aceasta perioada se manifesta in cadrul UBB o tendinta de a se renunta la inchirierea de spatii ale universitatii pentru nunti. S-a hotarit ca nici macar la Restaurantul «Piramida» sa nu se mai organizeze asa ceva. La cantina din Hasdeu functioneaza din acest an patru sali de curs, un motiv in plus pentru asigurarea linistii studentilor.

In masura in care nu exista aspecte juridice care sa ne impiedice, vom face ca aceasta situatie sa ia sfirsit in curind.”

Nicolae Paun, directorul Compartimentului de Imagine al UBB