Directorul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV), Viorel Gheorgita, a fost angajat in mod ilegal ca functionar public. Iar angajatorul sau, fostul director al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Lidia Gabriela Nica a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Judecatoria Galati pentru abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals.

Directia pentru Protectia Copilului a scos in trecut la concurs un post de sef pentru serviciul de asistenta maternala. Potrivit statului de functii aprobat printr-o hotarare a Consiliului Judetean Galati, pentru postul respectiv erau prevazute conditii de studii superioare in domeniile: juridic, asistenta sociala, sociologie sau administratie publica.

La concurs s-a inscris insa si medicul veterinar Viorel Gheorghita, care nu avea studii superioare in domeniile mentionate mai sus.

Numai ca Lidia Gabriela Nica a modificat adresa de solicitare a avizarii concursului, si a introdus la capitolul conditii si studiile medicale.

Cu toate acestea, directorul Directiei Sanitar-Veterinare, Viorel Gheorghita (promovat in aceasta functie dupa alegerile din 2004) sustine acum ca el nu isi aminteste exact cine l-a angajat in administratia publica si daca a indeplinit toate criterii din concurs. „Nu stiu de nici o angajare care sa fi fost in afara legii.

Si nu am auzit ca doamna Lidia Gabriela Nica sa fi fost trimisa in judecata. Altceva nu am ce sa spun”, a afirmat ieri directorul Directiei Sanitar Veterinare.