Prezenta la Cluj, Musca nu a ezitat sa laude colaborarea foarte buna pe care a avut-o cu presedintele PD Emil Boc, pe vremea cand actualul primar al Clujului ii era coleg in Parlament. Intotdeauna am avut o colaborare excelenta cu Emil Boc. In ultimii doi ani nici nu mai era nevoie sa discutam inainte, ne intelegeam din priviri, rasturnam Parlamentul.

Acum nu-l mai rastoarna nimeni, ne rastoarna altii pe noi, a afirmat Musca, amintind numeroase initiative legislative pe care le-au lucrat impreuna. Firesc, in aceste conditii, Musca se inscrie, la randul sau, intre cei care considera ca locul lui Boc era la Bucuresti, in Legislativ, nu blocat in Primaria clujeana.

In opinia acesteia, singurul defect al lui Boc ar fi ca vorbeste prea mult si prea repede, desi e ardelean. Aici, fosta membra PNL se situeaza in deplin acord cu fostul contracandidat al lui Boc la fotoliul Primariei, social-democratul Ioan Rus.

Acesta afirmase, mai demult, in exclusivitate pentru ZIUA de Cluj, ca principala calitate a lui Boc este ca vorbeste mult, iar principalul defect, ca vorbeste prea mult.

Prezenta la o intrunire pe tema egalitatii de sanse intre femei si barbati, Musca a facut, la adresa lui Boc, o afirmatie despre care e greu de spus daca Boc a luat-o, neaparat, ca pe un compliment: In comportamentul lui Emil Boc nu a existat, niciodata, nici o urma de discriminare a femeilor, putem spune ca Emil Boc este de-a noastra, a afirmat Musca.

Musca admite posibilitatea inscrierii in PD

Deocamdata raman inde-pendenta, nu vreau sa fac pronosticuri pentru viitor. Pot sa va spun, insa, un singur lucru: oamenii m-au votat, in Bucuresti, ca liberala, e adevarat ca in Alianta, cred ca numai ei pot hotari daca eu pot sa fac vreun alt pas, in afara de acela care mi-a fost impus, de independent, si-a definit, Musca, actualul statut.

In egala masura, insa, ea nu exclude nici posibilitatea de a se inscrie in PD. Nu pot sa spun, deocamdata, absolut nimic pe aceasta tema. Trebuie sa recunosc ca este o mare provocare pentru mine si ideea de a candida ca independent, in Bucuresti. N-a reusit, pana acum, nici un independent, probabil chiar e o provocare.

Dar nu exclud nimic niciodata, deci nici o posibila intrare a mea in PD, m-am invatat minte sa nu spun, niciodata, «niciodata», a declarat Musca. De altfel, sustine ea, nici apropierea sa de platforma Stolojan-Stoica nu este foarte sigura, desi dovedeste un mare respect pentru platforma respectiva. Numai dupa rezolvarea problemelor pe care le am acum (cu CNSAS - n.red.), pot sa judec daca merg alaturi de dansii sau nu.

Deocamdata, nu vreau sa impieteze asupra acestei platforme absolut nimic, a afirmat Musca.

Electoratul vrea PNL si PD, impreuna

Actualul deputat independent ramane, in continuare, acelasi fan infocat al fuziunii PNL-PD. Electoratul sustine, de doi ani, aceeasi optiune, si anume, PNL-PD impreuna. Daca oamenii politici nu vor tine cont de electorat, inseamna ca pur si simplu isi trag singuri covorul de sub picioare. Tocmai de aceea fuziunea este indispensabila.

In forma aceasta, relatia dintre PNL si PD nu mai poate continua, pentru ca, in forma aceasta, exista o competitie intre cele doua partide, competitie care, pana la urma, va distruge si Alianta, a afirmat Musca.

Ea considera ca afilierea politica europeana a viitoarei ipotetice formatiuni (punctul in care s-a blocat, pana acum, proiectul fuziunii), nu este o piedica. Cred ca aici se poate negocia. Daca nu stim sa negociem o asemenea chestiune, inseamna ca n-avem ce cauta in politica.

Pana la urma, trebuie sa tii cont de electoratul din tara ta si, in functie de ce doreste electoratul, trebuie sa actionezi politic. Sigur, electoratul nu stie ce e PPE si ELDR, dar stie foarte bine ce e Alianta si vrea, inca, Alianta, pana cand n-o sa mai vrea nici Alianta, nici PNL, nici PD, a conchis Musca.