Conducerea PD Vrancea decis ruperea protocolului local al Aliantei cu PNL. Motivul? Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a numit un liberal la cnducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Potrivit presedintelui PD, Jan Vraciu, liberalii ar fi incalcat protocolul local al Aliantei, care prevede ca postul de director la Casei Judetene de Asigurari de Sanatate trebuie sa revina PD. Jan Vraciu crede ca in spatele acestei decizii ar fi deputatul PNL Nini Sapunaru, un apropiat al lui Dinu Patriciu, Ludovic Orban si Crin Antonescu, adversarii Aliantei PNL-PD.

Pentru functia de director al casei de asigurari, liberalii l-au sustinut pe Mihai Copaci iar democratii pe Mihai Marasescu. Mihai Copaci spune ca protocolul Aliantei nu a fost incalcat si ca functia sa nu are implicatii politice.

El a reamintit ca, potrivi algoritmului stabilit in anul 2004, postul de prefect de Vrancea ar fi trebuit sa revina unui reprezentant al PNL. La conducerea Prefecturii a fost numit insa un reprezentant al PD.

Disensiunile dintre liberali si democrati reprezinta o victorie indirecta a liderului PSD Vrancea, Marian Oprisan. El a fost amenintat cu demiterea din functia de presedinte al Consiliului Judetean.

Consilierii coalitiei de guvernare au votat numirtea unui nou presedinte al Consiliului Judetean, Eduard Lambrino. Marian Oprisan a atacat in contencios decizia consilierilor judeteni iar procesul se afla inca pe rol.

Ministrul PD al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat ca, in opinia sa, Marian Oprisan este presedintele legal al Consiliului Judetean pentru ca hotararea de demitere nu a respectat conditiile legale.