Cea de-a patra etapa a competitiei nationale “Bar Master Competition” s-a desfasurat miercuri seara la Cluj-Napoca. Cocktailurile, jongleriile, muzica buna si sustinatorii pe masura au fost ingredientele celei mai spectaculoase etape de pana acum a concursului.

Seara de miercuri a adus in Clubul Avenue Fever din Cluj-Napoca cel mai important eveniment dedicat barmanilor din toata tara - concursul “Bar Master Competition”. Evenimentul a fost initiat de revista “Food:Bar Magazine” pentru a sprijini procesul de profesionalizare a barmanilor romani.

Este vorba de o competitie nationala de barmani, in sistem liga, care include cinci etape desfasurate in cele mai importante orase din Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania si Moldova. Fiecare etapa desemneaza cate un castigator, iar premiile sunt cuprinse intre 50 si 400 de euro. Clujul a fost a patra “oprire” din programul evenimentului.

Cocktailuri la minut

In etapa de la Cluj s-au intrecut 21 de concurenti. Pe parcursul a mai bine de sapte ore, acestia si-au pus in valoare talentul pentru a impresiona juriul. Clujul a fost reprezentat puternic de patru concurenti, barmani in localul gazda al evenimentului, Club Avenue Fever, si in Club Seven, Club After Eight si Onix.

Participantii s-au intrecut in doua probe - “Speed Service”, unde au fost nevoiti sa prepare cinci cocktailuri si sa toarne in pahar o bautura racoritoare, in timp record, si “Working:Exhibition flair”, unde si-au aratat maiestria in manuirea sticlelor si paharelor.

O mare de aplauze si strigate de incurajare i-au insotit pe concurenti, care s-au “luptat” pentru a castiga etapa din inima Transilvaniei. Surpriza placuta a venit din partea singurei participante de sex feminin din competitie, care a castigat simpatia publicului si a fost distinsa cu un premiu special.

“Putem spune cu sinceritate ca a fost cea mai impresionanta etapa a competitiei de pana acum. Concurentii au fost foarte draguti si s-au prezentat bine, iar spectacolul pe care l-au facut a impresionat publicul de la Cluj. Oricum au avut si sustinere puternica.

Iar Otilia, singura fata participanta la competitie, a fost pentru noi o prezenta foarte placuta, acea pata de culoare din cadrul acestui concurs de barbati, sa zicem asa”, a declarat Andreea Ranja, director marketing la revista Food:Bar Magazine.

In urma jurizarii, cel care va reprezenta Transilvania in marea finala va fi Mihai Cota din Brasov, care s-a clasat pe locul cinci, in urma unor concurenti din Bucuresti si Constanta. Dupa Cluj, competitia poposeste la Iasi, urmand ca marea finala sa aiba loc in luna decembrie la Bucuresti. Premiile puse la bataie in marea finala sunt intre 100 si 1500 de euro.