Chiar daca a starnit aprige controverse, proiectul de hotarare privind incetarea activitatii Directiei Judetene pentru Protectia Plantelor Arad supus, joi, dezbaterii consilierilor judeteni, a fost pana la urma votat de catre acestia.

Discutiile pe marginea acestei propuneri au durat aproximativ 30 de minute, o parte dintre consilieri solicitand amanarea votului pentru a oferi sansa celor 19 angajati ai institutiei de a propune un proiect de viabilizare, sau de a gasi o solutie pentru transferarea angajatilor in alte structuri ale Consiliului Judetean.

Dupa ce o parte dintre presedintii de comisii au sustinut ca este necesara aceasta amanare si prin prisma faptului ca Directia mai are in conturi circa 2 miliarde lei ceea ce ar asigura salariile in urmatoarea perioada, interventia directorului executiv al CJA, Gheorghina Ribovici a inclinat in sens opus balanta.

Astfel, aceasta a explicat ca este necesara adoptarea hotararii inainte de 1 ianuarie si din cauza cladirilor pe care Directia le are in administrare, in caz contrar, Consiliul Judetean riscand sa piarda aceste cladiri.

Un alt argument invocat de aceasta a fost cel referitor la faptul ca in prezent Directia are ca obiect de activitate doar comertul cu pesticide, activitate care in conformitate cu legea finantelor publice nu poate fi subventionata.

In acest context, Gheorghina Ribovici le-a spus consilierilor judeteni ca ea nu va aviza alocarea de fonduri pentru aceasta directie in bugetul pe 2007 si mai mult decat atat va fi nevoita sa sesizeze Curtea de Conturi.

La auzul acestor explicatii, consilierii judeteni au aprobat desfiintarea Directiei, iar presedintele CJ Iosif Matula a promis ca va studia posibilitatea preluarii celor 19 angajati in structura CJ, sau a societatilor subordonate.

Totodata s-a facut precizarea ca cei 19 vor beneficia de salarii compensatorii conform prevederilor contractului colectiv de munca.