Ovidiu Mot, unul dintre actorii Teatrului "Radu Stanca” din Sibiu se afla in stare grava la Spitalul din Targu Mures. "Pescarusul” a fost ultima piesa la care a urcat pe scena. La cateva ore dupa reprezentatie a fost gasit zacand in strada, lovit grav la cap. Colegii actorului spun ca Ovidiu a fost talharit.

Actrita Maia Morgenstern incearca sa dea si ea o mana de ajutor si a discutat cu sotul sau, de profesie neurochirurg, pentru a vedea daca il poate ajuta in vreun fel.

Actorul sibian are rani grave la cap, care i-au afectat creierul. Medicii cred ca a fost vorba de o lovitura, iar Ovidiu a fost talharit. Aceeasi ipoteza este sustinuta si de colegii lui de la Teatrul "Radu Stanca”. Politia insa exclude aceasta varianta. Vineri seara a jucat in "Pescarusul”.

Dupa o reprezentatie de zile mari, alaturi de nume de exceptie, printre care Maia Morgenstern si Marian Ralea, Ovidiu a ramas sa sarbatoreasca impreuna cu colegii lui. A baut doar doua guri de vin si a plecat acasa. Vroia sa se odihneasca pentru spectacolul care avea sa fie pus in scena sambata. A plecat de la teatru, dar nu a mai ajuns acasa, ci direct la spital.

Ambulanta SMURD l-a luat dintr-o parcare, lovit la cap si in stare destul de grava. "In timpul tratamentului, aplicat dupa ce i s-au facut primele investigatii, actorul a intrat in coma. El a fost adus la spital de ambulanta SMURD.

Asupra pacientului nu am gasit decat buletinul si o legitimatie de actor”, spune Ovidiu Coca, medic la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean Sibiu.

Talharie?!

Pentru ca actorului nu i s-a gasit portofelul cu bani, se crede a fi vorba de o talharie. In plus si ranile de la cap conduc spre aceasta concluzie. “Medicii ne-au spus ca 95% este vorba de o lovitura, mai ales ca este lovit in spate dreapta si fata stanga, ca si cand ar fi fost lovit din spate si a cazut in fata. In plus, toti actorii de aici sunt socati si stiu ca Ovidiu Mot nu bea.

Eu am aflat de ceea ce se intamplase sambata dimineata la ora 5. Am sunat disperat la spital si am aflat ca nu i se facuse nimic pentru ca starea lui sa se corijeze. A luat rapid legatura cu domnul prefect, apoi am vorbit cu medicul Raed Arafat care a trimis o salvare si l-a dus pe Ovidiu la Targu Mures, pentru ca elicopterul nu putea sa se ridice”, spune Constantin Chiriac.

Inclusiv Maia Morgenstern s-a implicat in acest incident. Ea a discutat cu sotul sau, de profesie neurochirurg, pentru a vedea daca il poate ajuta in vreun fel. Un coleg de-al lui Ovidiu, Mihai Coman, a plecat impreuna cu familia actorului la Mures la Spital pentru a fi alaturi de ei in aceste clipe crunte.

Medicii de acolo fac eforturi considerabile pentru a-l tine in viata pe Ovidiu, dar mai ales pentru ca el sa se faca bine. “Actorul a fost transportat cu ajutorul unei ambulante SMURD Sibiu la Targu Mures unde a fost operat de urgenta si internat la terapie intensiva.

Acesta avea niste leziuni destul de grave si nici varianta unui accident, dar nici cea a unei talharii nu cred ca pot fi excluse in acest moment, medicii legistii insa trebuie sa stie cel mai bine acest lucru”, spune medical Raed Arafat, medic SMURD Targu Mures.

Politia exclude talharia

Politia a inceput si ea sa faca cercetari in acest caz. Lucratorii de la investigatii criminale sustin ca au martori oculari care sustin ca au vazut actorul prabusindu-se la pamant. Asa se face ca tragicul incident al actorului de 38 de ani e pus pe seama consumului de alcool, desi colegii lui sustin ca acesta nu era baut. “Ovidiu a plecat acasa primul, pe la ora 11 jumatate, seara.

Nu a stat mult. Era dupa primul lui succes. Era un om foarte corect, unul dintre actorii care erau cei mai atasati de munca lor si unul dintre cei care niciodata nu a intarziat la repetitii”, spune Constantin Chiriac, directorul Teatrului National Radu Stanca din Sibiu.

Ii simt lipsa

Lipsa lui Ovidiu s-a simtit deja pe scena teatrului. Sambata, cand a fost pusa in scena din nou piesa „Pescarusul”, acesta a trebuit sa fie inlocuit. “Nu ne putem permite sa pierdem actorii. Din fericire insa la „Pescarusul” exista dubluri.

Cel care sambata l-a inlocuit a venit si mi-a spus ca nu ar fi dorit sa joace el in asemenea situatii, dar ca o face cu devotament si cu daruire”, mai spune Constantin Chiriac. Colegii lui spera ca Ovidiu sa isi revina repede. Parga toate rugile si sperantele, dar si energia pe care cu totii incearca sa i-o transmita lui Ovidiu, i-au fost ieri ascultate. Ovidiu a inceput sa miste si medicii sunt optimisti.

Ovidiu Mot e unul din oamenii de baza ai Teatrului National Radu Stanca. “O noapte furtunoasa”, “Hamlet”, “Othello” si mai nou, “Pescarusul”, sunt doar cateva dintre piesele in care a jucat si s-a bucurat de succes nemarginit. A fost aplaudat de fiecare data la scena deschisa de parca asa ii era mereu sortit sa ii fie.