Liderul PD, Emil Boc, a cerut procurorilor explicatii legate de prezenta unor stenograme care-l priveau personal, senatorul PRM Gheorghe Funar nu a scapat ocazia sa mai faca o plingere penala la adresa lui Boc, PNG a cerut demisia presedintelui PNL Cluj, Marius Nicoara, iar acesta a explicat de ce a cedat santajului.

Boc cere explicatii

Presedintele PD, Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, a cerut Serviciului Teritorial DIICOT Cluj explicatii in legatura cu stenogramele aflate la dosarul „Gazeta“, in care apare o convorbire telefonica intre el si Liviu Man, arestat in dosar.

Boc s-a intrebat de ce stenograma convorbirii sale a fost mentinuta la dosar, in conditiile in care nu este invinuit, sustinind ca astfel i s-au adus „grave prejudicii de imagine“.

"A lega in mod arbitrar numele unei persoane publice de o anumita actiune constituie lezarea imaginii publice si incalca art 26 din Constitutie, care vizeaza dreptul la propria imagine“, a spus Boc. El sustine ca, in cazul in care nu va primi explicatiile oficiale pe care le solicita, isi rezerva dreptul de a-i da in judecata pe procurori.

"Este cazul ca, o data pentru totdeauna, sa se rezolve in Romania aceasta problema a aparitiei in dosare a unor stenograme care nu au nici o legatura cu fondul cauzei“, a spus Boc.

Primarul Clujului a mai spus ca nu a fost niciodata santajat si ca nu este santajabil.

Funar face plingere impotriva lui Boc

Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, a anuntat ca va solicita procurorului general al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sa dispuna inceperea cercetarii penale a actualului edil sef, Emil Boc. Funar sustine ca acesta s-ar face vinovat de sfidare a Constitutiei si de exercitare de presiuni la adresa procurorilor in dosarul „Gazeta“.

"In loc sa ia atitudine impotriva actelor de coruptie, santajelor si traficului de influenta care sint documentate de catre procurori si politisti, presedintele PD, Emil Boc, martor in dosarul «Gazeta», a inceput o actiune de intimidare a procurorilor de la DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj. Acest amestec inadmisibil al primarului Emil Boc si al deputatului Daniel Buda (care nu s-a delimitat) in dosarul «Gazeta» se incearca sa fie musamalizat“ sustine Gheorghe Funar.

Potrivit acestuia, filiala pe care o conduce va sesiza si Consiliul Superior al Magistraturii.

PNG cere demisia lui Nicoara

PNG Cluj considera ca actiunea lui Marius Nicoara, presedinte al PNL Cluj si al Consiliului Judetean Cluj, de mediere intre Liviu Man si patronul Iulius Group, Iulian Dascalu, a fost in afara cadrului legal, aceasta putind fi incadrata in categoria penala de trafic de influenta si abuz in serviciu.

Oamenii lui Becali i-au cerut lui Nicoara demisia din functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj.

Nicoara se disculpa si e gata sa se autosuspende

Marius Nicoara sustine ca nu a intermediat afacerile Trustului „Gazeta“, singurul gest pe care l-a facut a fost acela de a stabili o intilnire intre directorul trustului si patronul firmei Iulius Group.

"Aceasta intilnire a fost solicitata de catre Iulian Dascalu, o alta persoana vatamata in cadrul acestui proces, acesta stiind ca presedintele CJ cunoaste conducerile tuturor publicatiilor clujene. Presedintele CJ, Marius Nicoara, a intermediat aceasta intilnire din cea mai profunda convingere ca neintelegerile trebuie depasite si ca judetul Cluj nu are voie sa mai piarda inca o investitie importanta“, se arata intr-un comunicat de presa al CJ.

In document, Nicoara spune ca a cedat presiunilor din cauza imaginii negative care s-a rasfrint asupra CJ si a PNL Cluj, in urma atacurilor repetate la care a fost supus.

"Cunoscind ca atacurile la adresa domniei sale sint lipsite de adevar si substanta, a dorit ca acestea sa inceteze, pentru ca nu este drept ca oameni si institutii ale statului care au legatura cu persoana sa sa aiba de suferit de pe urma acestora“, a precizat presedintele CJ.

Pentru a nu exista nici o urma de indoiala in ceea ce priveste corectitudinea procesului in cazul „Gazeta“, nici banuieli de ingerinte ale politicului in actul de justitie, Marius Nicoara isi arata disponibilitatea de a se autosuspenda din functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj pina la finalizarea cauzei, daca toti oamenii politici implicati in cazul „Gazeta“ ii vor urma exemplul. (Vasile MAGRADEAN)