Gruparea Popescu din cadrul asociatiei revolutionarilor s-a intalnit saptamana trecuta intr-o Adunare Generala. Dupa ce Marian Popescu a citit ordonanta Parchetului Turda, prin care Vasile Salagean si Dan Zahan erau scosi de sub urmarirea penala, desi erau vinovati de fals si uz de fals, revolutionarii pro-Popescu au solicitat sa se conteste decizia Parchetului.

„Sa fie pedepsiti pentru tot ceea ce am suferit din cauza lor”, s-a auzit o voce din sala, gruparea Popescu sustinand ca pentru astfel de fapte, cei doi trebuie condamnati penal.

O alta dezvaluire facuta la adunarea revolutionarilor a facut referire la un contract de sponsorizare incheiat de gruparea Salagean cu doi oameni de afaceri, care au inchiriate doua spatii comerciale de la asociatia revolutionarilor. Cei din gruparea Popescu sustin ca acele contracte au fost semnate ilegal, prin santaj si ca banii au fost folositi fara drept de Salagean si Zahan.

„Vom actiona pentru recuperarea sumelor incasate sub forma de sponsorizare, dupa ce vom consulta un avocat”, a spus Nicolae Bota, secretarul asociatiei, in timp ce presedintele Marian Popescu a dezvaluzit ca cei doi au fost amenintati ca daca nu semneaza contractele de sponsorizare, atunci vor fi dati afara din spatii. Conform gruparii Popescu, banii au fost ridicati din cont de Vasile Salagean.

O alta acuzatie a gruparii Popescu face referire la un tabel fals cu persoane care au ridicat arme, care s-ar regasi in dosarul de revolutionar al lui Nicolae Stan, membru al gruparii Salagean. Pe de alta parte, revolutionarii din gruparea Popescu au spus ca-l vor actiona in instanta pe Dan Zahan, secretarul gruparii rivale, care i-ar fi facut „gunoaie”.

Replica gruparii Salagean: ciocu’ mic si nu mai scrieti nimic!

Imediat dupa ce a aflat din ziarul OBIECTIV ca a fost gasit vinovat si ca a primit o amenda administrativa, Vasile Salagean s-a prezentat la redactia OBIECTIV cu niste documente la care, de altfel, noi am mai facut referire. „Va rugam sa analizati si sa aveti o atitudine OBIECTIV-a fata de conducerea legitima a asociatiei si sa informati cetatenii corect.

In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va actiona in instanta. Va solicitam totodata sa nu mai publicati vreun articol sau zvon despre si in numele asociatiei, decat cu acordul Consiliului de Conducere a Asociatiei sau a persoanei imputernicite in scris de presedintele asociatiei”, se precizeaza in adresa depusa la redactie saptamana trecuta.

Analiza OBIECTIV

Dupa ce am studiat documentele celor doua grupari, am tras cateva concluzii, dar si am dezvaluit cateva nereguli. In acest moment, gruparea Salagean sustine ca detine conducerea asociatiei. Ea are la baza un proces verbal din 15.02.2006, prin care 22 de revolutionari, din cei 41 de membrii fondatori, ar fi „realegerea conducerii”.

Numai ca, din acel tabel, 5 semnaturi sunt in fals (demonstrat), iar Dan Zahan nu face parte din cei 41 de membrii fondatori (demonstrat). Ba mai mult, sustinerea vicepresedintelui Marian Gherman, cum ca era a doua sedinta si se putea tine, legal, chiar si cu 5 membrii, nu are sustinere in realitate, pentru ca procesul verbal poarta numarul 1/15.02.2006 (demonstrat, fiind primul din 2006!).

Pe de alta parte, incheierea civila nr. 508/2006, a Judecatoriei Turda, data de judecatorul Alin Doica, poate fi considerata un abuz in functie, nicidecum o decizie bazata pe respectarea legii.

Asta, deoarece desi se vorbeste de „realegerea” conducerii, judecatorul a aprobat schimbarea acesteia, intrucat la grefa Judecatoriei Turda ultima conducere inscrisa era cea formata din Popescu Marian - presedinte, Iuliu Rosca - vicepresedinte si Nicolae Bota - secretar (demonstrat).