Redactorul sef al publicatiei OBIECTIV, Gelu Florea, a fost lovit cu pumnul de liderul revolutionarilor din Campia Turzii, Stefan Constantin Danut. Incidentul s-a produs pe holul Primariei Cluj Napoca, in fata mai multor revolutionari, care erau prezenti pentru a-si ridica tichetele pentru transport gratuit.

Initial, Gelu Florea a stat de vorba cu ministrul secretar de stat Petrisor Morar, de la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), pe tema problemelor existente la Turda si la Campia Turzii.

Petrisor Morar a spus ca la Campia Turzii exista o situatie mai delicata, pentru ca este posibil sa fie vorba de fals, situatie in care vor fi anulate toate certificatele de revolutionar.

In acel moment, in discutie a intervenit Stefan Constantin Danut, care a discutat cateva minute cu ministrul secretar de stat, iar acesta a spus ca nu se intimideaza si ca daca se vor constata nereguli la Campia Turzii, va anula toate certificatele, dupa care a intrat din nou in sala mare a Primariei.

In acel moment, Stefan Constantin Danut a venit la Gelu Florea si l-a intrebat cum de a indraznit sa scrie despre el, ca l-a batut pe antrenorul echipei de fotbal Industria Sarmei Campia Turzii (liga II, serioa 2), Ioan Tataran.

Gelu Florea a replicat ca a scris articolul facand referire la o altercatie, care a existat, drept dovada si faptul ca este inregistrata o plangere penala la Politia Campia Turzii impotriva lui Stefan Constantin Danut.

"Dar cine ti-a permis, ma, sa scrii de mine?", a intrebat, iritat, liderul revolutionarilor, la cer Gelu Florea a replicat: "Dar Dvs cine v-a permis sa iesiti pe strada la revolutie?". Nervos, Stefan Constantin Danut l-a amenintat pe jurnalist cu moartea: "Cu asta ti-ai semnat condamnarea la moarte". Dupa care l-a lovit cu pumnul in stomac, jurnalistul cazand jos, in timp ce a urlat.

Stefan Constantin Danut a luat-o la fuga pe scari, in jos si a fost urmarit de un revolutionar turdean, Popa Iacob, care a incercat sa-l prinda dar nu a reusit. La incident au asistat mai multi martori, revolutionari, care erau pe holul Primariei.

Gelu Florea a declarat ca va depune o plangere penala la Politia Turda, in cursul zilei de joi. "Este inadmisibil sa se intample asa ceva, in public, pe holurile unei institutii! Am informatii ca acest personaj a avut nenumarate alte incidente de acest gen, dar Politia Campia Turzii nu a reusit sa-l potoleasca. Probabil, se tem de el sau are pe cineva pe acolo.

Nu m-ar mira sa puna in aplicare acea amenintare cu moartea, pentru ca el este implicat in nereguli foarte mari in asociatia de la Campia Turzii, care acum ar putea iesi la suprafata. In 1996, cand a candidat la Campia Turzii, pentru a fi primar, s-a dat drept angajat al SSPR, desi el nu a lucrat niciodata acolo.

teoretic, e fals, dar nimeni nu i-a facut nimic! Apoi, in 2000, cand a candidat din partea PRM, tot pentru functia de primar, l-a batut pe un copil pentru ca i-ar fi rupt afisele si i-ar n-a patit mare lucru. Am informatii ca a vrut sau chiar a obtinut certificate de revolutionar pentru toti membrii familiei. daca Politia nu i-a masuri imediate, se poate ajunge la fapte foarte grave.

Si nu voi sta cu mainile in san sa vad cum individul asta vine sa-mi dea in cap!", a declarat Gelu Florea. Conduicerea publicatiei OBIECTIV a anuntat ca va transmite un comunicat de presa privind acest incident.

Telefon contact Gelu Florea: 0744-694876