Prahovenii sunt in pericol de a nu mai avea cine sa-i trateze corect si in timp optim. Lipsa medicilor specialisti a pus serios pe ganduri autoritatile medicale judetene care cauta solutii.

Colegiul Medicilor Prahova a aprobat unitatilor spitalicesti o serie de avize care le sunt necesare acestora din urma pentru organizarea de concursuri in vederea ocuparii locurilor vacante cu medici specialisti. Lideri in ceea ce priveste lipsa de medici sunt Spitalul Judetean de Urgenta, Spitalul Municipal Campina si spitalele orasenesti Baicoi si Mizil.

Astfel, la "Urgente” sunt necesari un neurochirurg, un psihiatru pentru policlinica, trei medici pentru medicina de urgenta din viitoarea Unitate de primiri Urgente, un nefrolog pentru sectie, un epidemiolog, un nefrolog si un ORL-ist pentru Policlinica si doi generalisti pentru cabinetele medicale scolare.

La Campina este nevoie de un nutritionist, un urolog, doi cardiologi si un specialist in ortopedie si traumatologie pentru Policlinica, un pediatru pentru neonatologie, un laborant, un generalist cu competente pentru medicina de urgenta si un epidemiolog. Baicoiul cauta un laborant, un radiolog, un spihiatru, un chirurg pentru Policlinica si un generalist pentru un cabinet scolar.

De asemenea, la Mizil sunt necesari un radiolog, un laborant, un anestezist si un psihiatru si un ORL-ist pentru Policlinica.

Nu in ultimul rand, sistemul sanitar ploiestean mai are nevoie de un specialist in recuperare si un internist (Spitalul de Pediatrie), un internist si un oftalmolog (Spitalul CFR Ploiesti), un specialist in boli infectioase (cabinetul Spitalului Movila) si un obstetrician (Maternitate). Presedintele Colegiului Medicilor Prahova, dr.

Sanda Maria Bosovei, spune ca odata semnate avizele, conducerilor spitalelor in cauza le revine sarcina de a organiza concursurile necesare acoperirii posturilor vacante.