Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Marius Nicoara, a declarat ieri, pentru Romania libera, ca ar vrea sa se intalneasca cu omul de afaceri Arpad Paszkany pentru a-i pune cateva intrebari. "Vreu sa-l intreb: Arpi, ai innebunit?! Ce te face sa debitezi tot felul de minciuni la adresa mea?! El zice ca eu nu l-am sustinut si i-am pus piedici, nu e adevarat.

Vreau sa-l intreb: de ce?! Inteleg ca e haituit acum, dar nu asa se procedeaza. Mi-e ca imi sifoneaza imaginea mea si a partidului", a afirmat ieri Nicoara. Liderul liberal clujean a mai spus ca nu crede ca Paszkany este atat de fair-play incat sa se intalneasca cu el.

Omul de afaceri clujean Arpad Paszkany s-a prezentat ieri in fata procurorilor DIICOT, fiind pus sub urmarire penala in dosarul Gazeta II. Acuzat de instigare la luare de mita, Paszkany a trimis un memoriu mai multor institutii de stat, printre care si Presedintiei, in care il acuza pe liderul liberal ca a trucat o licitatie in defavoarea unei firme in care era actionar.

Luni, Paszkany si-a completat acuzatiile spunand ca Nicoara face parte dintr-un grup "mafiot" care i-ar fi blocat afacerile de mai multi ani.

Arpad Paszkany a primit interdictia de a parasi Clujul in urmatoarele 30 de zile. El a fost audiat timp de sapte ore de procurorii DIICOT in dosarul Gazeta II, fiind acuzat de instigare la santaj. El a declarat ca nu a fost inculpat, ci ca a ramas invinuit in acest dosar. El a adaugat ca singurele probe impotriva sa sunt stenogramele convorbirilor telefonice inregistrate de procurori.