Liberalii hunedoreni au rupt luni seara protocolul cu democratii. Tranzactiile cu terenuri au distrus Alianta D.A. in Hunedoara. Filiala PNL Hunedoara a anuntat luni seara ca a decis sa rupa protocolul de colaborare cu PD, in cadrul Aliantei D.A.

"PD a avut un comportament nedemn, pe care l-a folosit pentru o ascensiune nejustificata. Am fost prima filiala care a semnat in decembrie 2003 acest protocol si se pare ca suntem tot primii care rupem Alianta D.A. la nivelul judetului Hunedoara. Vom anunta in scris conducerea centrala a PNL despre decizia noastra. De asemenea, vom anunta fostii colegi din Alianta D.A. ca de acum pot sa-si vada de actiunile lor politice", a afirmat presedintele PNL Hunedoara, Mircia Muntean. El a mentionat ca decizia va fi transmisa, in scris, conducerii PD Hunedoara.

Decizia PNL este unilaterala si nejustificata, au apreciat, ieri, democratii.

"Este o decizie unilaterala si neintemeiata. Este vointa lor, iar noi nu avem nici un fel de implicare in aceasta situatie. Daca membrii simpli ai PNL vor regreta vreodata aceasta decizie, nu au decat sa reproseze acest fapt conducerii PNL Hunedoara", a declarat presedintele PD Hunedoara, Gheorghe Pogea.

El a tinut sa dezminta unele acuze ale liberalilor, care au declarat ca membri ai PD Hunedoara au depus reclamatii la DNA Alba impotriva mai multor lideri liberali.

Presedintele PD a adaugat ca liberalii ar trebui sa se intrebe de ce au obtinut doar 10 la suta din voturile pentru functia de primar al municipiului Petrosani, unde alegerile au fost castigate, din primul tur, de candidatul PD, si a mentionat ca urmatoarea primarie pe care o vor castiga democratii va fi cea de la Deva.

Judetul Hunedoara a fost primul, din tara unde s-a semnat, in decembrie 2003, un protocol de colaborare politica intre liberali si democrati.