Fostii ziaristi au devenit asociati intr-o afacere de presa cu potential

"Ziarul de Sibiu" nu mai are legaturi cu Trustul Gazeta si nici alte obligatii

In decembrie 2006, contractele de munca ale angajatilor de la cotidianul "Ziarul de Sibiu" ajungeau la scadenta in conditii de piata pe care oamenii "Ziarului" nu le-au considerat cele mai potrivite.

Scandalul iscat in jurul actionarilor trustului de presa "Gazeta" s-a rasfrant intr-un mod nedorit asupra tuturor titlurilor de presa legate de jurnalistii Liviu Man si Aurelian Grama, fara ca nici unuia dintre acesti oameni sau colaboratorilor lor sa le fie oferita prezumtia de nevinovatie.

Pentru oamenii din redactiile teritoriale, asa cum era si aceea de la Sibiu, decembrie urma sa insemne un punct final pe care nimeni nu si-l dorea. Conjunctura a facut ca "gasca din redactie" sa fie pusa in fata unor decizii ce nu mai puteau fi amanate: munca in presa sau un viitor stralucit intr-o activitate. Asa ca au trecut la actiune.

"Stiam cu toti care era atmosfera in jurul titlurilor de presa Gazeta si Ziarul, dar pentru ca nu ne doream sa incepem altceva, am decis, majoritatea celor din

redactie, sa continuam pe cont propriu. Am adus bani de acasa si am decis sa continuam pe baze noi, dar sub acelasi nume. Nu mai exista nici o legatura cu fostul editor si nu avem obligatii catre nimeni", spune Calin Bucur.

Asa a aparut noul "Ziarul de Sibiu", o societate de presa controlata de un grup de prieteni care si-au impartit cele 100% procente ale firmei dupa posibilitatile financiare ale fiecaruia. Calin Bucur, directorul de marketing al publicatiei a preluat 35% din pachetul de capital al firmei "Ziarul de Sibiu" SRL si conduce acum din postura dificila a directorului executiv.

Traian Deleanu si Alin Bratu au preluat fiecare pachete de circa 20% din capital, iar Nicoleta Arion detine alte 12% actiuni. Celelalte procente de capital ramase au fost preluate de alti doi jurnalisti. "Toti am fost colegi in redactie si ne cunosteam foarte bine", spune Alin Bratu.

Noul editor a negociat preluarea francizei cu reprezentantii grupului german de media EMI, detinatorul acesteia, si, din ianuarie, "Ziarul de Sibiu" apare scris de aceeasi echipa, dar cu un editor nou.