Am fost la Praktiker sa verificam un pont. Am pretins ca am fi interesati sa cumparam 20 de metri patrati de dale pentru un pavaj de gradina. In functie de dimensiunea stratului de uzura sau de culoarea pavelelor, preturile difera de la 25 la 50 de lei metrul patrat. Scopul nostru a fost insa acela de a afla daca ni se asigura transportul gratuit, asa cum apare in pliantele publicitare.

In realitate, transportul este doar pe jumatate gratuit pentru ca atat incarcatul, cat si descarcatul marfii cade in carca clientului. In plus, valoarea cumparaturilor trebuie sa fie de minimum 1000 de lei pentru a beneficia de aceasta facilitate. Astfel, daca orice persoana rationala deduce ca la transportul gratuit este inclusa si incarcarea produselor, la Praktiker nu este cazul.

Pentru ca, la acest magazin trebuie sa iti incarci singur materialele de constructie achizitionate sau sa cauti cu disperare muncitori prin magazin carora sa le platesti bani buni ca sa fie dispusi sa te ajute. Aceasta problema ar putea intra foarte usor la categoria reclama mincinoasa prin omisiune, care este pedepsita de lege.