Senatorul democrat Dorel Onaca a declarat pentru "Replica” de Constanta ca ofera 30 de milioane de lei celui care va gasi corpul neinsufletit al tinerei disparute in Cernavoda.

"Fac un apel pentru pescari si mai ales pentru braconieri, pentru ca se stie, de ce sa ne ascundem, ca sunt de trei ori mai multi decat pescarii autorizati, sa anunte imediat politia sau familia fetei daca ii gasesc corpul in Dunare“, a declarat senatorul PD.

„Braconierii au mai gasit cadavre si le-au aruncat inapoi pentru ca le era frica sa spuna politistilor ca se aflau la braconat. Le cer sa-l sune pe tatal fetei sau pe mine, daca o gasesc pe fata si le e frica s-o declare, si le dau 30 milioane lei.

Iar daca exista dovezi serioase ca ar mai fi in viata, ofer oricarui om care care ar putea spune ceva despre ea 60 milioane lei”, a anuntat Onaca. „Sa vezi tu, ca barbat, cum plange un alt barbat in fata ta, ti se rupe inima”, a marturisit senatorul.

Demnitarul s-a scufundat ieri aproape patru ore in apa Dunarii, pentru a cauta personal corpul tinerei disparute, la insistentele tatalui. Nu a gasit nimic, dar s-a aratat foarte revoltat de faptul ca Armata sau Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta nu a avut scafandri care sa aiba curajul de a cauta un cadavru.

Nu avem scafandri pregatiti pentru cazuri de inec

Onaca va depune de altfel saptamana viitoare o interpelare, pentru ca este inadmisibil in opinia sa sa nu existe nicaieri in tara un scafandru pregatit si pentru astfel de cazuri tragice. „Recunosc ca-i inteleg, pentru ca nu poate fi prea placut sa dai ochii sub apa cu un cadavru la jumatate de metru in fata ta. Dar ma ofer sa instruiesc gratuit astfel de scafandri.

Trebuie ca institutiile statului sa aiba cate un mic Onaca pregatit sa faca fata unor asemenea situatii”, a declarat senatorul, care a mai avut doua astfel de misiuni, in Hunedoara si Neamt, zilele trecute. Onaca ne-a marturisit ca a scos pana acum din ape peste 250 de corpuri neinsufletite, dar e timpul sa mai fie si altii capabili de astfel de experiente, pentru ca el nu mai face fata.

Reamintim ca adolescenta Alina Elena Slav, in varsta de 15 ani, a disparut la sfarsitul saptamanii trecute, in apele canalului de aductiune din apropierea localitatii Seimenii Mici. Fata era insotita de doi prieteni din Cernavoda care ulterior au povestit ca au incercat sa o salveze, insa pana sa ajunga la ea inot, Alina a fost inghitita de ape.

Cercetarile au inceput imediat dupa tragicul eveniment, insa corpul nu a fost gasit. Mai mult, in urma cu 3 zile, cautarile oficiale au fost sistate, Alina Slav fiind data in urmarire, in urma faptului ca autoritatile nu exclud nici varianta unei rapiri.