Presedintele sindicatului profesorilor din Caras-Severin este acuzat ca a intervenit pentru modificarea mediei fiicei sale

Politistii resiteni i-au intocmit dosar penal presedintelui Sindicatului din Invatamantul Preuniversitar Caras-Severin, Mariana Zvarici, pentru instigare la fals material si intelectual in inscrisuri oficiale.

Liderul sindical, care este si vicepresedinte al Federatiei Educatiei Nationale, este acuzat ca, in vara anului 2004, dupa sustinerea examenului de bacalaureat la Liceul Teoretic "Traian Vuia", i-a solicitat directorului liceului, Silvia Nicolaescu, sa-i mareasca media fiicei sale la disciplina "Economie Politica", proba pe care o sustinuse in 2003.

Politistii sustin ca, dupa o discutie avuta cu Silvia Nicolaescu, directorul adjunct al liceului, Valeriu Samson Bogdan, a modificat notele din catalog, prin adaugarea unui 10, dupa care a intocmit o noua foaie matricola a fiicei liderului de sindicat, cu o medie mai mare decat cea initiala.

In felul acesta, fiica Mariana Zvarici a fost admisa fara taxa la Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita.

Mariana Zvarici neaga invinuirile care i se aduc si sustine ca este victima atacurilor venite din partea celuilalt sindicat din invatamantul carasean. "Eu am sesizat, in calitate de parinte si nu de lider de sindicat, ca media obtinuta de fiica mea in 2003 nu corespunde cu notele trecute in carnet.

Daca profesorii de acolo au modificat media, inseamna ca si-au dat seama de greseala si au indreptat lucrurile", se apara liderul de sindicat.

Directorul liceului, Silvia Nicolaescu, spune ca era in concediu in momentul in care a primit un telefon din partea Marianei Zvarici. "Doamna Zvarici mi-a relatat situatia creata. Pentru a vedea cum stau lucrurile, l-am sunat pe adjunctul meu, domnul profesor Bogdan, pe care l-am rugat sa verifice cele reclamate. Ce s-a intamplat mai departe, nu mai stiu", spune Silvia Nicolaescu.