Presedintele executiv al PD Targu-Mures, Bogdan Buda, a demisionat, ieri, din partid. Buda spune ca vrea sa se disocieze de "gasca manelistilor" din PD Mures.

Presedintele executiv al PD Targu-Mures, Bogdan Buda, unul dintre cei mai vechi membri ai PD din judetul Mures, si-a inaintat, ieri, demisia.

El s-a declarat total nemultumit de maniera in care se face politica in PD Mures, de proiectele echipei conduse de Dorin Florea si a afirmat ca vrea sa se disocieze de "echipa de manelisti" din filiala care foloseste puterea in interes personal sau de grup.

"In mare parte, eu cred ca s-a realizat un pol politic puternic romanesc, numai ca acest deziderat al nostru de a fi aproape de cetateni a esuat. Astazi putem vorbi de putere politica, putem vorbi de putere a PD in judetul Mures, dar nu putem vorbi de folosirea acestei puteri in interesul cetatenilor", a explicat Bogdan Buda adevaratele motive pentru care si-a dat demisia din PD.

Fostul presedinte executiv al PD Targu-Mures, unul din artizanii aducerii lui Dorin Florea si a echipei lui in PD, a mai declarat ca a ajuns la concluzia ca nu poate colabora cu actuala echipa de conducere a partidului la nivel judetean. "Cu actuala echipa, eu nu pot sa fac performanta politica. Nu gandim la fel. Eu nu sunt de acord cu ce se intampla astazi in plan politic la nivel judetean.

Eu cred ca altfel trebuie facuta politica in judetul Mures", a conchis Bogdan Buda, care a recunoscut ca relatiile sale cu Dorin Florea "s-au racit incet-incet".

Buda a precizat ca nu va ramane in afara spectrului politic, dar ca va negocia mult mai dur intrarea intr-un alt partid politic.

Reactie

Demisia lui Bogdan Buda nu a constituit o surpriza pentru oamenii lui Dorin Florea. Secretarul general al PD Mures, Claudiu Maior, spune ca acest gest era asteptat cu atat mai mult cu cat de cateva luni de zile Buda nu a mai participat la sedintele partidului si a fost tot mai apropiat de PSD.

Totodata, Maior a declarat ieri ca Buda a sperat sa mulga de bani PD Mures prin intermediul televiziunii sale, insa acest lucru nu a fost posibil, drept pentru care fostul presedinte executiv al PD Targu-Mures a ales sa demisioneze din partid.