Singurul judet din Transilvania si Banat in care liderii PNL si PD si-au asumat continuarea pe plan local a proiectului Aliantei PNL-PD este Clujul. Primarul PD, Emil Boc, si presedintele PNL al Consiliului Judetean, Marius Nicoara, au declarat ca, pe plan local, relatiile dintre cele doua partide raman foarte bune.

Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, a declarat ca nu va cere inlocuirea sefilor de servicii deconcentrate proveniti din PD, mai ales daca ei sunt buni profesionisti. De asemenea, liderii PD Cluj spun ca nu isi vor retrage reprezentantii din administratia judeteana.

Liderul UDMR Cluj, Attila Laszlo, a afirmat ca apreciaza faptul ca in ultima perioada la Cluj a fost instaurata o stare de normalitate. El a adaugat ca in discutiile cu liberalii clujeni, liderii UDMR nu vor cere nici ei inlocuirea reprezentantilor PD din administratie.

Nici in Alba, deocamdata, liberalii nu au cerut inlocuirea reprezentantilor PD. Pe de alta parte, in alte judete din Transilvania si Banat, relatiile dintre PNL si PD sunt mult mai proaste.

In Arad, liberalii au cerut deja PD sa plece din administratie. De asemenea, in Bihor, in Bistrita-Nasaud, in Mures ori in Hunedoara, relatiile dintre fostii aliati sunt mai mult decat tensionate.

Pe de alta parte, in judetul Timis, liberalii si PNTCD ar putea depune liste comune la viitoarele alegeri. Principalul lor concurent este PD.