Terenul de pe Calea Turzii nr. 2-14 din Cluj, care a intrat in vizorul lantului hotelier Carlton Group si pentru care s-a oferit pretul record de 2.000 de euro pentru un metru patrat, se va relicita in luna mai.

Intre timp, unul din actionarii companiei Nova Taxi, care a participat la licitatia de concesionare a terenului si a oferit suma record de 2.000 de euro/mp, a anuntat, ieri, ca se va constitui parte civila impotriva Consiliului Judetean (CJ) Cluj.

Vasile Oltean, reprezentantul firmei Nova Taxi, care urma sa se asocieze cu Carlton Group, afirma ca a achitat 50 de mii de euro garantie, dar si alte taxe, printre care costul caietului de licitatie, bani ce nu au fost returnati firmei dupa anularea licitatiei.

"E vorba de sume serioase. si chiar daca ar fi bani putini, e vorba de banii nostri. Toate firmele care au participat la licitatie ar trebui sa se constituie in parte civila sa-si recupereze banii", a mai spus Oprea. El sustine ca nu este vina firmelor ca licitatia s-a anulat.

"E problema Consiliului ca a dat caietele de sarcini dupa vechiul model. Daca e greseala lor, s-o plateasca. Nici eu, la firma, nu cer sa-mi plateasca altii greseala", a mai afirmat actionarul Nova Taxi.

Contactat de Romania libera, seful Comisiei de licitatie, consilierul judetean liberal Ioan Petran, a afirmat ca valoarea taxei de garantie i se va returna companiei dupa ce aceasta va depune o cerere in acest sens. Despre restul costurilor, Petran a explicat ca celelalte doua firme care au participat la licitatie au renuntat sa le mai recupereze de la CJ Cluj.

"Daca vor si acei bani, vom vedea cum facem. Celelalte doua firme nu s-au mai uitat la 15 milioane", a spus Petran. CJ Cluj a anulat licitatia dupa ce a deschis ofertele, explicand ca, intre timp, legislatia privind organizarea licitatiilor a fost schimbata.