In spiritul datinei crestine, alesii locali isi vor incuia activitatile de zi cu zi in birouri si vor cauta sa sarbatoreasca Invierea departe de problemele orasului.

Unii dintre ei nu vor avea un drum prea lung de strabatut, intrucit isi vor petrece scurta vacanta chiar in judet. Altii, in schimb, se vor bucura de zilele libere in cu totul alte regiuni ale tarii. Excursiile peste hotare nu par sa intre, in acest an, in calculele politicienilor din judet. O asemenea vacanta ar costa prea mult si ar dura prea putin.

Destinatie: Paltinis

Dupa cum el insusi recunoaste, viceprimarul Eugen Mitea este unul din politicienii care se despart mai greu de Sibiu. Chiar si de Pasti, cind pentru o excursie departe de problemele urbei nu l-ar putea invinui nimeni. Viceprimarul Sibiului isi va petrece noaptea de Inviere in Paltinis, impreuna cu familia, dupa care se va bucura de confortul casei, tot impreuna cu cei dragi.

"Prefer destinatiile exotice vara sau iarna. De Pasti, voi ramine in Sibiu. Voi incerca sa ma bucur de linistea acestor zile acasa. Apoi, de marti, la lucru. Ca toata lumea", a marturisit secundul lui Johannis.

Oricind la datorie

Nu e nevoie sa parasesti orasul pentru a profita de Sarbatoarea Invierii. Aceasta pare sa fie ideea promovata de Ion Ariton, prefectul Sibiului. Mai ales ca, din pacate, probleme pot aparea la tot pasul, iar o atitudine precauta este de dorit. „Voi sarbatori acasa, in familie. Anul trecut, am ales catedrala din Mihai Viteazu, probabil anul acesta vom alege Muzeul Satului. Inca nu am decis.

Voi incerca sa ma distantez de responsabilitati, dar, daca vor aparea probleme, ele trebuie rezolvate. Chiar si de Pasti. Sper, insa, sa nu fie cazul", a spus Ariton. Si presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch a ales Sibiul. „Sarbatoresc in familie. Nu va fi nimic deosebit. La noi nu se tine slujba religioasa in noaptea de Inviere, ci a doua zi. Luni e liber, iar marti voi fi inapoi la lucru, dupa programul obisnuit", sustine Bottesch.

Pe fuga

"N-am decit doua zile la dispozitie. De Pasti si de Craciun, eu de regula nu plec de acasa. Pentru Inviere, am primit o invitatie de la Mitropolitul Laurentiu Streza. Duminica voi merge, probabil, la parinti, si luni acasa. Am familie, am prieteni, am nepoti la care trebuie sa vina iepurasul", povesteste senatorul Nicolae Neagu, liderul democratilor sibieni. O vacanta scurta va avea si europarlamentarul Ovidiu Gant, care ia calea Timisoarei.

"Voi fi cu familia, acasa, in Timisoara. Anul acesta, voi avea o vacanta mai scurta decit in anii precedenti. Luni voi pleca spre Bruxelles, pentru ca marti trebuie sa fiu prezent in Parlamentul European, la comisia de cultura", a dezvaluit Ovidiu Gant.

Conservator din dragoste

Tot in orasul lui Hermann va sarbatori si Iosif Moldovan, vicepresedintele Consiliului Judetean si liderul Partidului Conservator Sibiu. Dupa cum ne-a dezvaluit, Iosif Moldovan pare sa urmeze zicala din strabuni, care spune ca nicaieri nu-i mai bine decit acasa.

"Eu intotdeauna am fost de parere ca Pastile si Craciunul trebuie petrecute acasa, in locul unde ai radacinile. Poate sint mai conservator din fire, insa m-as simti strain oriunde in lume. Excursiile in strainatate sint binevenite vara, cind e vacanta, dar nu de sarbatori", este de parere Moldovan.

In familie

O prezenta binecunoscuta in Sibiu, liberal-democrata Raluca Turcan a ales nordul Moldovei. Tot in familie va petrece, dar in Botosani, acolo unde locuiesc parintii ei. Deputatul de Sibiu se va aseza la masa traditionala de Pasti impreuna cu parintii si cu sotul ei, Valeriu Turcan, proaspat consilier prezidential.

Din pacate, vacanta familiei Turcan va dura doar patru zile. Si asta pentru ca problemele de la Bucuresti asteapta sa fie rezolvate. Vicepresedintele PLD, Cornel Stirbet se inscrie in categoria politicienilor care prefera o sarbatoare crestina linistita, in sinul familiei. Stirbet este constient ca politica nu cunoaste momente de respiro si se va intoarce la lucru, inca de marti. "Sarbatoresc acasa, cu familia. Nu merg nicaieri, decit la Inviere.

Trebuie sa stabilesc cu sotia si copiii unde. In ultimii ani am fost la Paltinis, poate mergem tot acolo sau, daca nu, la Catedrala. Marti dimineata trebuie sa plec, ca e treaba la Bucuresti", a afirmat Cornel Stirbet.

Nici macar de Pasti

Desi Sibiul pare sa fie in topul preferintelor alesilor locali, exista si exceptii. Una din ele este Ruxandra Jipa, deputat PRM de Sibiu, care nu va vizita orasul nici macar cu aceasta ocazie. "De doua-trei ori pe an, cind vin eu in Sibiu, trebuie sa ma ocup de activitatile gospodaresti. Iar de sarbatori, toata lumea cauta sa se relaxeze.

Eu chiar incerc sa ma feresc de calatorii, sint obositoare si necesita mult timp. De strainatate nu poate fi vorba, nici macar nu am bani sa plec atit de departe", se plinge Jipa. Aleasa sibienilor, rara la vedere nu numai in circumscriptie, ci si in Parlament, va petrece sarbatorile la Predeal, in casa parinteasca a sotului ei.