Noul spital judetean care va fi construit la Arad a fost proiectat dupa ultimele standarde occidentale, potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), care urmeaza sa fie aprobat de Ministerul Sanatatii si Familiei. PUZ-ul noului spital a fost intocmit de reprezentantii Proiect SA Bucuresti, care va lucra la studiul de fezabilitate al viitoarei institutii, impreuna cu inca patru societati austriece.

Potrivit fostului director al Autoritatii de Sanatate Publica Arad, Nicolae Marza, cel care a prezentat la minister documentatia, noua constructie se va ridica pe o parcela repartizata de Primarie, in suprafata de noua hectare, situata la iesirea din Arad spre Zadareni, pe partea dreapta, chiar in vecinatatea viitoarei autostrazi.

Unitatea va dispune de 438 de paturi, iar, estimativ, vor fi angajati 195 de medici, 500 de asistente medicale si 800 de cadre reprezentand personalul administrativ. Numarul lor ar putea creste in masura in care va fi nevoie de completarea schemei de personal. Noul spital va avea mai multe corpuri de cladire, doua demisoluri si va avea si un heliport. Spitalul va avea, pe langa structurile strict medicale, o sala de conferinte si multiple servicii de servire administrativa centralizata. In opinia oficialilor Autoritatii de Sanatate Publica Arad, noul Spital Judetean va fi construit dupa ultimele standarde europene si va fi o unitate adaptabila, in sensul ca, daca situatia o va cere, se vor putea crea circuite noi, fara sa se darame pereti.

Se doreste ca in luna septembrie a acestui an sa se inceapa lucrarile de constructie, termenul pentru finalizarea acestora fiind preconizat a fi la jumatatea anului 2008.