Cristian Adomnitei este unic actionar la firma Construct Consult, care din 2003 se ocupa de activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica. La infiintare, in 2001, firma se ocupa insa de comert.

"Am renuntat la deschiderea unui magazin de comercializare a materialelor de constructii pentru ca nu am avut bani. Am trecut la management de proiecte in constructii si inspectii de santier. Am lucrat drept consultant si pentru cartierul de vile al colegului meu Relu Fenechiu", povesteste Adomnitei in Ieseanul.

In 2005 aceasta firma a ministrului a avut o cifra de afaceri de 1500 RON si pierderi de 3900 de lei.

Din 2005, Adomnitei detine 50% din SC Full Impact SRL Bucuresti. O are ca asociat pe Diana Ana Maria Purice din Teleorman.

"Voiam sa facem ambalaje, de exemplu pentru pliculete de cafea. Masina chinezeasca pe care am cumparat-o are insa o componenta care nu merge", spune Adomnitei.

Din 2006, Adomnitei este actionar al firmei Design SRL Iasi care se ocupa tot de constructii. Asociatii lui Adomnitei la aceasta firma: Radu Andrei Ciuhodaru (arhitect) , Maximilian Diac (cadru didactic POlitehnica), Cristian Nenov (fost lider studentesc) si Georgiana Raluca Sandu.

"Stiu ca firma a prins deja contracte pentru realizarea unor proiecte in domeniul constructiilor in zona Iasului", spune Adomnitei.

Tot din 2006, Cristian Adomnitei este actionar cu 50% la Broad Construct alaturi de Laura Hanganu. Firma are ca obiect de activitate constructia de autostrazi, drumuri, aerodroame si baze sportive.

"Este firma cea mai draga mie. Am cumparat 3 camioane vechi pe care le-am reconditionat, precum si un autogreder si le inchiriem", povesteste ministrul educatiei.