Cristian Cioflan, Clamparul din Cisnadie, este liber. Asta a decis Curtea de Apel Alba dupa ce a respins recursul facut de procurorii sibieni la decizia Tribunalului Sibiu care inlocuise in cazul lui masura de cercetare in arest cu cea de cercetare in libertate. Si in cazul Tamplarilor, Curtea de Apel Alba a respins recursul facut de procurorii DIICOT.

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronutat vineri cu privire la recursul facut de procurori, dupa ce, la sedinta de judecata din 17 aprilie judecatorii au decis ca Cristian Cioflan, unul dintre cei cercetati in stare de arest in dosarul Clanului Clamparu, sa fie cercetat in libertate cu obligatia de a nu parasi localitatea.

La Alba magistratii au considerat ca recursurile nu sunt fondate, asadar, Cioflan este liber, iar restul inculpatilor raman in arest.

„Rejudecand cauza cu privire la inculpatul Cioflan Cristian Stefan, Curtea de Apel Alba Iulia a mentinut dispozitiile Incheierii Tribunalului Sibiu cu privire la inculpatul Cioflan Cristian si a dispus inculpatului si respectarea urmatoarelor obligatii: sa se prezinte la Politia orasului Cisnadie conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este

chemat, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nici o categorie de arme”, se arata intr-un comunicat remis de Curtea de Apel Alba. Si DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu a facut recurs impotriba masurilor luate de Tribunalul Sibiu in cazul Tamplarilor.

Atunci doar 4 dintre cei 9 au primit mandate de arestare, restul primind doar interdictia de a nu parasi localitatea de domiciliu pe perioada cercetarilor. Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate si acste recursuri. In plus, aceste decizii sunt definitive.