Consiliul Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Calarasi, in colaborare cu Camera de Industrie, Comert si Agricultura Silistra (Bulgaria), au organizat, in perioada 21-22 aprilie, un seminar despre oportunitatile de afaceri ale firmelor romanesti si bulgaresti din zona granitei.

Reuniunea oamenilor de afaceri s-a realizat in cadrul proiectului Phare “Marketingul eficient al IMM - mijloc de stimulare a dezvoltarii economice in zona transfrontaliera Calarasi-Silistra”.

La manifestare au fost prezenti ambasadorul Bulgariei in Romania, Excelenta Sa Konstantin Andreev, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Silistra, Stanka M. Lazarova, presedintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Calarasi, Nelu Balasa, precum si numerosi oameni de afaceri romani si bulgari.

Participantii au discutat despre necesitatea extinderii schimburilor comerciale dintre cele doua tari si a cresterii competitivitatii IMM-urilor de pe ambele maluri ale Dunarii, dar si despre adoptarea standardelor europene de calitate. Planurile privind dezvoltarea mediului de afaceri au la baza atat finantari obtinute din fondurile europene, cat si finantari proprii.