Sedinta cu scintei, ieri, la Prefectura. Membrii Colegiului Prefectural au asistat la o discutie aprinsa intre prefectul Ion Ariton si Gheorghe Mihai, seful Sectiei de Drumuri Nationale. Suparat din cauza deselor blocaje de trafic pe Valea Oltului, urmare a accidentelor de circulatie, prefectul l-a ochit pe Mihai.

Spre surprinderea tuturor, reactia sefului de la Drumuri Nationale a fost insa virulenta. Omul s-a plins ca institutia pe care o conduce nu prea are treaba cu interventiile de urgenta. Ca programul acesteia se termina la ora 16,30. O reactie in urma careia subprefectul Marin Craciun i-a sugerat sa-si dea demisia.

Reprosuri

Atit Ariton, cit si subprefectul Marin Craciun, l-au sanctionat public, ieri, pe Gheorghe Mihai, seful Districtului Drumuri Nationale, care a facut imprudenta de a le aminti ca programul lui de lucru se incheie la ora 16,30 si ca nu ar fi obligat sa se prezinte, personal, in locatiile care necesita interventii de urgenta.

"Multa lume face confuzie intre cei din administratie si cei care trebuie sa intervina in cazuri de urgenta. Personal, eu nu pot sa intervin, pentru ca eu sint administrator si constructor, nu stiu ce reactie are o substanta aruncata pe sosea sau cind pot sa intervin la marfuri sigilate", s-a scuzat seful de la Drumuri Nationale, care a adaugat ca lucreaza numai dupa fisa postului. Si ca astfel de cazuri sint de competenta Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Amintiri neplacute

Surprins de reactia subalternului, prefectul si-a adus aminte de nemultumiri mai vechi si nu a pierdut ocazia sa-l ia la intrebari.

"Aveti destule lucrari de facut pe Valea Oltului si in trei ani de zile nu ati realizat mai nimic. De aceea avem aceste functii, pentru a fi prezenti la orice ora, cind e nevoie de noi", i-a replicat Ariton. Apoi a cerut cerut o informare completa, din partea Sectiei Drumuri Nationale Sibiu, asupra situatiei de pe Valea Oltului.

Sugestia lui Craciun

Dupa 20 de minute de discutii aprinse, subprefectul Marin Craciun s-a gindit sa linisteasca spiritele. In prezenta a peste 30 de membri ai Colegiului Prefectural, Craciun i-a propus sefului de la Drumuri Nationale sa-si dea demisia, in cazul in care considera ca nu poate face fata solicitarilor.

"Daca domnul Mihai invoca faptul ca nu are program decit in aria de competenta, atunci eu ii sugerez sa lase pe altcineva in locul lui. Noi sintem in slujba cetateanului 24 de ore din 24", a conchis Craciun.

Blocati in trafic

Ultimul blocaj de pe Valea Oltului s-a produs vineri, 20 aprilie. Atunci, timp de aproximativ cinci ore, circulatia pe ambele sensuri a fost blocata in dreptul localitatii sibiene Boita, in urma unui accident rutier, in care au fost implicate doua TIR-uri. Unul din TIR-uri transporta peste 20 de tone de griu, produsul imprastiindu-se pe carosabil.