Cu sapte etape inainte de final, “studentii” isi mentin diferenta de opt puncte fata de locul secund, ocupat de CSM, si si-au marit distanta fata de Dacia Mioveni, ocupanta pozitiei a III-a, la noua puncte.

Demult un meci al Universitatii nu a mobilizat atat interes pentru suporteri, oficiali sau opinia publica. De la Cluj au pornit sase autocare spre Oltenia, iar echipa a fost insotita de intregul staff, in frunte cu presedintele Consiliului de Administratie, Lucian Danciu.

Adi Falub, cel care trebuia sa gaseasca formula castigatoare pentru meciul din Oltenia, nu putea miza, din primul minut, pe cel mai bun jucator al sau, Radu Sabo. Locul “veteranului” a fost luat de Dorin Goga, iar in atac Universitatea i-a propus pe Sandu Negrean si Ovidiu Stoianof, ultimul aflat la primul meci ca titular dupa mai bine de sapte luni.

Dominare impartita

Valcenii au inceput jocul cu o echipa tanara, cu multi pusti de 21 sau 22 de ani, atipica pentru fotbalul oltenesc, cunoscut ca unul care se bazeaza mai mult pe tehnica individuala a jucatorilor, decat pe calitati fizice, asa cum este cazul la CSM.

Gazdele au aliniat un prim “11” dominat de talia jucatorilor, din care s-a evidentiat, inca de la incalzire, varful Nemanja Jovanovic, un atacant in genul lui Gabi Jula. Oltenii si-au bazat fazele de atac pe mingi lungi, aruncate spre Jovanovic si Patru, iar primul i-a dat mari batai de cap lui Cordos, depasit in primele minute ale jocului.

“U” s-a inchis excelent in aparare, Park a evoluat perfect in jocul aerian, iar Valcea nu a avut nici ea curajul sa forteze in minutele de debut. In aceste conditii, prima ocazie mare a aparut dupa 23 de minute de joc, cand Dandea a sutat puternic, in diagonala, putin pe langa poarta lui Szolomajer.

Valcenii au fost mai periculosi in prima parte a meciului, iar Patru a avut cea mai mare ocazie a meciului in minutul 34, cand a trimis pe langa poarta, din trei metri, dupa o centrare a lui Melcea si o deviere a lui Jovanovic. Iesita cu bine din “corzi”, Universitatea a tras primul sut spre poarta in minutul 37, prin fundasul Park, insa mingea s-a dus razant cu bara portii valcene.

Oaspetii au mai ratat ocazia deschiderii scorului in minutul 40, cand Dandea a trimis pe langa poarta, dintr-o faza identica celei aparute cu opt minute inainte.

Aparare aproape perfecta

La pauza, Falub a realizat ca pericolul vine de pe benzile terenului si le-a ordonat mijlocasilor laterali, Ghindaru si Savu, sa coboare mult mai des in ajutorul colegilor din aparare. Astfel, repriza secunda a afisat un fotbal inchis, bine gandit din punct de vedere tactic, dar fara ocazii mari de poarta.

Szolomajer a iesit excelent pe centrari si s-a descurcat la sutul lui Lepadatu din minutul 76, pe care l-a respins cu pretul unei accidentari. Cu sase minute inainte, arbitrul Ionica Serea a luat cea mai grea decizie a meciului, cand nu a acordat penalty la un duel suspect intre Suller si Melcea in coltul careului de 16 metri.

Pe final, valcenii au cazut fizic, iar Universitatea putea da lovitura, insa “studentii” n-au judecat cu calmul necesar doua-trei contra-atacuri incepute bine.

“Studentii” s-au bucurat la finalul jocului alaturi suporterii veniti de la Cluj pentru un punct echivalent, intr-o mare masura, cu revenirea in Liga I. Terenuri precum cel de la Ramnicu Valcea, Vanju Mare sau Lugoj vor deveni, in scurt timp, doar o simpla amintire.

Catalogul “studentilor”

Szolomajer - 7

A dat siguranta colegilor sai din aparare, retinand cu siguranta trei centrari extrem de inselatoare. A respins cu pretul unei accidentari sutul lui Lepadatu, din minutul 76.

Ungurusan - 6

“Capitan” de echipa in absenta lui Sabo, a inceput ezitant, avand mult “de furca” in duelul cu Melcea. Dupa pauza a fost ajutat mai mult de Ghindaru si a inchis excelent flancul.

Cordos - 7

Si el cu un inceput de meci ezitant, in duelurile cu masivii Jovanovic si Patru, a revenit rapid in joc, fiind, mai apoi, de netrecut. Dupa pauza, cand a intrat Budean in teren, a castigat toate duelurile cu atacantul valcean.

Park - 7

A avut interventii curate si utile pe tot parcursul meciului. L-a anihilat pe Jovanovic pe care l-a dominat, desi sarbul este cu un “cap” mai mare decat el.

Suller - 6

A avut o prestatie in nota sa din retur. In minutul 70 a intrat imprundent la Melcea, insa, spre norocul sau si al echipei, arbitrul nu a acordat nimic.

Ghindaru - 6

Mai putin incisiv ca de obicei, a fost marcat strans de valceanul Cercel. Dupa pauza a fost nevoit sa coboare mai mult in sprijinul lui Ungurusan.

Dolha - 7

Poate cel mai bun de pe teren. S-a impus la mijlocul terenului prin interventii agresive, dar “curate” si a incercat sa ordoneze jocul echipei sale.

Goga (foto dreapta) - 6

In absenta lui Sabo, Falub i-a acordat rolul de conducator de joc, insa nu a mai reusit driblingurile necesare pentru a-si scoate adversarii din dispozitiv.

Savu - 5

Fostii sai colegi ii cunosteau bine jocul, astfel ca nu a mai reusit sa fie omul care sa surprinda prin aparitiile in fata portii.

Negrean - 5

N-a fost pus in valoare, astfel ca a petrecut majoritatea timpului izolat intre doi fundasi adversi.

Stoianof - 6

Chiar daca n-a avut ocazii de a inscrie, merita apreciata capacitatea sa de efort, in conditiile in care a revenit ca titular dupa mai bine de sapte luni.

Sabo (min. 67) - 6

Dupa intrarea sa in teren, “U” a tinut mult mai bine jocul departe de propria poarta. A avut si o sansa de a inscrie, insa sutul sau a fost blocat la timp de un fundas.

Iodi (min. 85) - fara nota

A intrat la “inchidere”, reusind sa indeparteze pericolul cand a fost nevoie.

Suciu (min. 90+1) - fara nota

Nu a realizat nimic notabil.