Cel putin la Constanta, relatia PNL cu PSD nu poate fi fericita, cu atat mai mult cu cat, prin vocea primvicepresedintelui Nicusor Constantinescu, social-democratii au amenintat Guvernul cu motiunea de cenzura. In plus, Nicusor Constantinescu a exprimat, extrem de clar, punctul de vedere al PSD Constanta vizavi de directorii democrati din institutii: ei trebuie schimbati.

De cealalta parte, liberalul Victor Manea a tinut sa precizeze ca "PSD nu are decat sa depuna motiune de cenzura”. "PNL se descurca foarte bine la putere, dar poate sa stea si in opozitie, daca vor ei sa vina in locul nostru si sa cheltuiasca ce a strans pana acum PNL.

Doar au demonstrat ca se pricep foarte bine la asa ceva si tocmai de aceea sunt acum in opozitie”, a mai spus secretarul general al PNL, Victor Manea. In ceea ce priveste oamenii PD-ului aflati in functii de conducere prin diverse institutii, Manea a subliniat faptul ca saluta gestul respectivilor de a sustine, in continuare, Guvernul Tariceanu.

"Ei vor fi schimbati in momentul in care vor da semne ca nu respecta masurile si programul Guvernului”, a precizat Manea. Nota distinca face insa, din cate se pare, directorul Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile, Valentin Zeicu, motivul fiind acela ca ar fi incercat sa se inscrie in PNL.

Potrivit lui Manea, tentativa lui Zeicu de a-si pastra functia prin trecerea la liberalism nu a fost un gest bine primit de conducerea partidului. „Mie, unul, nu-mi plac oamenii care tin de scaune prin schimbarea carnetului de partid. Zeicu, din cate stiu eu, a ramas la ACN de cand era la PC, apoi a trecut la PD, a incercat acum si la PNL...

Macar daca ramanea pe pozitii, adica la un singur carnet de partid”, sustine Victor Manea.