Seful pompierilor din Palencia, Andres Redondo, a dat asigurari ieri ca „nu exista resturi umane intre daramaturile imobilului prabusit, marti, in urma unei explozii”. Prin urmare, campineanul Eduard Dulama este de negasit, dupa ce echipele de salvare l-au cautat intreaga noapte pe el si pe Petra Rastrillo, de 89 de ani, o alta victima disparuta.

In tot acest timp, in Campina s-a instalat teroare. Pe strada pe care locuia Eduard mai toti tinerii sunt plecati la munca in strainatate. Parintii lor sunt nelinistiti de teama ca un astfel de accident se poate repeta.

Eduard Dulama a locuit pe strada Tarnava din Campina, inainte de a pleca in Spania. Din motive inca necunoscute (nimeni nu a confirmat eventualele scurgeri de gaze), cladirea in care romanul era cazat s-a prabusit in urma unei explozii. Vecinii din Campina sunt socati si il plang, la propriu, pe Eduard.

Margareta Chesnoiu, una dintre vecinele tanarului de numia 24 de ani spera ca eduard sa fie adus in Romania. „Ma gandesc ca poate l-o aduce in Romania sa-l ingroape, daca nu mai e in viata. Mi s-a cutremurat sufletul cand am auzit. La 24 de ani sa ajungi in pamant... Era un baiat foarte bun, pacat”, spune femeia.

La randul sau, Victoria Iliescu il caracterizeaza pe Eduard ca fiind “un baiat de o frumusete rara, ca si caracterul sau. Sper sa fie in viata”. „Si nepoata mea este in Spania si ma tem pentru viata ei”, spera, printre lacrimi, Victoria. De casa din Campina a lui Eduard are grija prietenul sau, Marius. Si el spera sa-si revada amicul viu.

Vecinul Costica Costea stie ca parintii lui Eduard erau divortati. „Mama si copiii au plecat de 5 ani, tatal a plecat si el acum 2 ani. Munceau acolo in constructii. Au facut bani frumosi. Au inceput aici sa isi faca o casa, e aproape terminata“, spune Costea. La unison, toti vecinii lui Eduard Dulama urmaresc stirile la televizor cu sufletul la gura.

Apropiatii tanarului campinean spera din ca acesta sa fie gasit in viata. Toti isi amintesc cu placere de el, ca si de sotia sa, o columbianca, pe care a adus-o in tara anul trecut. Atunci cand familia Dulama (tatal, concubina acestuia si cei doi baieti) au inceput constructia unei case in care ar fi trebuit sa traiasca cu totii. Inclusiv catelul, de care acum are grija Marius.