Razboiul dintre consilierul local PSD Cristian Carjaliu si primarul din Agigea, democratul Ion Ionita, isi continua mersul deja firesc: reclamatii, sesizari, plangeri penale. Una dupa alta, de-a valma, Cristian Carjaliu continua sa apeleze la institutiile statului abilitate sa cerceteze ceea ce el numeste „jaf fara limite in comuna Agigea, savarsit de primarul Ion Ionita”.

Dintre cele mai recente exemple care sa-i sustina afirmatiile, Cristian Carjaliu a prezentat Departamentului National Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta, Politiei, cat si Consiliului Superior al Magistraturii - Serviciului Inspectie Judiciara pentru Procurori, situatia unui teren care in actele Primariei Agigea apare ca fiind „intravilan”, iar in actul de vanzare-cumparare ca „extravilan”.

Dupa cum sustine si a mai prezentat si in alte randuri consilierul PSD Cristian Carjaliu, cazul nu este singular. „Este modalitatea prin care primarul Ion Ionita a inteles sa faca afaceri. Comite falsuri in acte, ajutat de anumiti angajati ai primariei, de notari si reprezentanti ai unor institutii”, declara Carjaliu.

In fapt, actele la care Cristian Carjaliu face referire reprezinta certificatul de urbanism nr. 47 eliberat de Primaria Agigea in data de 4.04.2005, respectiv contractul de vanzare-cumparare intre familia Petcu si familia Nichifor.

Astfel, dupa cum reiese din acte, in certificatul de urbanism, semnat de primar, apare ca terenul apartinand lui Nichifor Grigore si Loredana-Cerasela „este situat in intravilanul comunei Agigea”. Insa, din contractul de vanzare-cumparare dintre familia Petcu si familia Nichifor, rezulta ca acelasi teren se situeaza in extravilan.

Eroare sau afaceri ale primarului? Cristian Carjaliu sustine ca primarul cunostea situatia terenului foarte bine, numai ca intentionat a scris „intravilan” pentru a facilita constructia unui imobil. Asta pentru ca, atata vreme cat terenul ar fi figurat ca si situat in extravilan, Consiliul Local Agigea nu ar fi aprobat o constructie de locuit pe un teren agricol.

Cat priveste partea de „extravilan” consemnata in actul de vanzare-cumparare, este iarasi o „procedura marca Ionita”, spune Carjaliu, pentru ca astfel „terenul a fost cumparat mai ieftin si au existat scutiri de la taxe”. Una peste alta, intreaga poveste a fost reclamata de catre Carjaliu pe la toate organele competente in a cerceta cazul.

"Este inadmisibil ca acest primar sa-si bata joc de localitate. Nu doar ca este un individ specializat in afaceri cu terenuri, in detrimentul comunei, dar se pare ca nimeni nu vrea sa il traga la raspundere pentru falsurile si ilegalitatile pe care le comite”, sustine Cristian Carjaliu.

"Nu face nimic pentru comuna, n-avem drumuri, n-avem o gradinita sau scoala care sa functioneze normal. In gradinita de la Lazu de exemplu, copiii nu merg iarna, cand e frig afara la toaleta, ca nu au unde, ci sunt nevoiti sa faca pipi in galeata, pe hol. Toata lumea stie asta, iar oamenii cu oarece dare de mana isi duc copiii la scoala sau gradinita la Eforie sau Constanta.

Dar ce sa-i ceri unui om caruia nu i-a placut scoala? Ionita, marele primar din Agigea, a ramas repetent la geografie in clasa a XI-a, la Liceul Pedagogic!”, sustine Cristian Carjaliu. „Sa vedem in 2008 cine il va mai vota pe acest om care a distrus invatamantul din Agigea”, a adaugat Carjaliu.

Pe de alta parte, primarul comunei Agigea, Ion Ionita a refuzat sa comenteze noile atacuri ale consilierului Cristian Carjaliu, motivand ca le stie deja prea bine si ca il plictisesc.

In privinta actelor la care Carjaliu a facut referire - a terenului familiei Nichifor, reprezentantii Primariei Agigea au precizat ca terenul este in intravilan, dar ca cel mai probabil in contractul de vanzare-cumparare a fost facuta o eroare. „Este in intravilan inca din 1990, asa au stabilit cei de la Cadastru”, precizeaza reprezentantii Primariei Agigea.