Colegiul de Conducere al Asociatiei Profesionistilor in Presa din Cluj (APPC) dezavueaza articolul din cotidianul “Ziua”, in care era atacat jurnalistul Dan Tapalaga. Acesta din urma si-a anuntat deja demisia din postul de director de dezvoltare editoriala al francizei “Ziua de Cluj”.

“APPC constata ca publicatia centrala i-a facut un proces de intentie jurnalistului clujean fara sa ii solicite un punct de vedere, fapt ce incalca in mod nepermis deontologia profesionala. APPC atrage atentia ca astfel de articole neprofesioniste aduc grave atingeri imaginii jurnalistului in comunitate”, se arata in comunicatul de presa al asociatiei jurnalistilor clujeni.

APPC grupeaza peste 90 de jurnalisti din oras. Jurnalistul Dan Tapalaga a anuntat ca va da in judecata “Ziua”, dupa ce acest cotidian a publicat un articol in care el era acuzat ca i-ar fi spus fostului ministru al Justitiei sa nu mai spuna la telefon ca ar copia arhiva SIPA.

Dan Tapalaga spune ca totul este o scorneala si ca el nu a avut o astfel de conversatie pe tema arhivei fostului serviciu de informatii al Ministerului Justitiei. Jurnalistul demisionar va conduce la Cluj un viitor ziar regional.