Prieteni de nadejde, animalele de companie sunt o comoara scumpa si la propiu si la figurat la casa omului. Preturile pet-shopurilor sunt pentru toate buzunarele.

Sumele pe care clientii trebuie sa le lase intr-un astfel de magazine atunci cand se gandesc la achizitionarea unui animal pornesc de la 30 de lei si ajung pana la 2000 de lei, cele mai costisitoare fiind specimenele rare, de genul papagalilor vorbitori.

Influentati probabil de filmele sau serialele de televiziune vazute in copilarie, iubitori inraiti ai patrupedelor, multi oameni viseaza sa-si cumpere un caine, o pisica, o pasare cantatoare, etc care, bineanteles, trebuie sa fie de rasa si, eventual, "cel mai frumos de pe planeta".

Din pacate sunt extrem de putini cei care, atunci cand se hotarasc sa aiba un caine, se gandesc prima data sa "adopte" un catelus de la un adapost pentru caini, sau sa bage efectiv in casa cainele care li se cuibareste pe presul de la intrare.

Mai mult decat atat, unii caini ajung ei insisi in adaposturi pentru animale sau in lanturi scurte printr-un colt de curte, pentru ca nu s-au ridicat la standardele imaginate de stapan. „Este bine ca orice individ care doreste sa-si cumpere un caine ca si animal de casa sa se gandeasca foarte bine la cateva aspecte inainte de a face acest pas important.

Este foarte placut sa-ti imaginezi o plimbare cu un caine obedient pe o vreme superba, insa acelasi caine poate deveni la un moment dat agitat, iar lui ii va trebui sa iasa afara chiar daca ploua, ninge, bate vantul sau totul este inghetat in jur” ne-a spus una din vanzatoarele unui magazin de specialitate, care recunoaste ca cele mai cerute animale sunt cainii.

Pe langa suma cheltuita pentru achizitionarea cainelui, cresterea acestuia poate fi costisitoare. De la mancarea zilnica la vizitele periodice la medicul veterinar (pentru vaccine, deparazitare etc.) pana la ustensilele necesare pentru o buna intretinere a animalului, toate acestea implica cheltuieli foarte mari, pe care nu toata lumea si le permite.

In plus, desi sunt adorabili, puii de caine pot fi uneori o adevarata pacoste pentru stapani. Neputand avea pretentii de reguli de la o vietate care abia descopera lumea, oamenii sunt cei care trebuie sa curete eventualele "accidente" ale unui catelus: urina, voma, diaree, labute pline de noroi pe mocheta si multe altele.

Deasemenea proprietarul animalului trebuie sa aiba grija ca acesta sa nu deranjeze vecinii, iar cu un catelus infometat, speriat sau pur si simplu, plangacios, care schelalaie toata noaptea, lucrurile pot fi uneori deloc distractive. Toate acestea sunt valabile si pentru restul animalelor de companie, chiar si pentru iubitorii de senzatii tari care adapostesc in casa chiar si serpi periculosi.

In astfel, de cazuri stresul este chiar dublat, pentru ca banii nu te scapa de la pericolul de a fi mancat