Referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu dezbina PNTCD. Conducerea filialei Mures cere demiterea presedintelui Marian Milut.

Liderul filialei Mures a PNTCD, Eugen Crisan, a anuntat ieri ca va cere convocarea unui congres extraordinar al partidului, nemultumit de decizia actualei conduceri referitoare la boicotarea referendumului. "Ne vom duce in Consiliul National de Conducere care va fi imediat dupa referendumul din 19 mai si vom cere convocarea unui congres extraordinar. Vom convoca congresul si vom organiza alegeri", a declarat Eugen Crisan.

Presedintele PNTCD Mures a declarat ca 17 organizatii judetene au decis deja sa isi indemne membrii si simpatizantii sa voteze pro Basescu, in contradictoriu cu decizia Biroului National de Conducere prezidat de Marian Milut, care a decis boicotarea scrutinului. Eugen Crisan a spus chiar ca organizatiile rebele vor participa concret la actiunile de sustinere a lui Traian Basescu din aceste zile.

Liderul taranist din Mures afirma ca presedintele PNTCD, Marian Milut, s-a indepartat de la principiile partidului si cere sanctionarea lui. El sustine ca schimbarea lui Marian Milut de la conducere este sustinuta si de liderii organizatiilor din Cluj si Maramures, dar si de cele din Prahova, Buzau, Constanta, Botosani sau Braila.

Aceste filiale au semnat inca din 12 mai o declaratie-apel in care cer membrilor si simpatizantilor PNTCD sa voteze impotriva demiterii lui Traian Basescu si sa sprijine constituirea in Romania a unui pol popular de centru-dreapta format din PNTCD, PD si PLD. Liderul PNTCD Mures, Eugen Crisan, a declarat ca nu exclude o alianta in polul popular cu PNG-CD. z

Obiectivele presedintelui Marian Milut

Liderul national al PNTCD, Marian Milut, a promis in urma cu sase luni ca va urca partidul in sondaje, cel putin pana la pragul electoral de 5%. La momentul alegerii sale, Milut dadea asigurari ca daca nu va reusi acest lucru va demisiona.

Scorul PNTCD in momentul de fata in sondajele de opinie este mult sub pragul electoral, iar mai multe organizatii taraniste din tara cer acum demiterea lui Marian Milut.