Eugen Mitea a suferit a doua infrangere la pret de cateva zile. Consiliul de Administratie al Transgaz a hotarat ca in fruntea insitutiei sa vina Ioan Rusu, in dauna viceprimarului Sibiului, Eugen Mitea, care a anuntat ca a primit incuviintarea partidului. Rusu a declarat pentru ZIARUL de Sibiu ca aceasta functie nu poate fi una politica si ca are avantajul ca este mediesean.

Liderul PNL Sibiu, Eugen Mitea nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei

Zvonul ca a Ioan Rusu, directorul Directiei Tehnica-Dezvoltare din cadrul Transgaz, va fi directorul numit director general al companiei de transport de gaze a aparut inca de luni, cand surse din Ministerul Economiei si Finantelor au facut aceste precizati agentiei Mediafax. Surse din cadrul Transgaz sustin ca in spatele acestei miscari s-ar afla Gabriel Coconea, fostul director al S.C.

Transgaz pana in 2004, cel despre care se spune ca inca dirijeaza activitatea din cadrul companiei. Acesta este un apropiat al PSD si PD si nu ar fi dorit ca in fruntea companiei sa ajunga un liberal. Toata tevatura in jurul acestei functii a pus in dificultate pana si Ministerul Economiei si Comertului.

Ieri de dimineata se stia ca numirea noului director general a fost amanata, intrucat sedinta Adunarii Generale a Actionarilor, programata luni, nu a avut loc.

Ioan Rusu a fost directorul Clubului Sportiv Gaz Metan Medias pana in ianuarie 2004, cand a fost inlocuit in functie de un fost direcotr al Romgaz, Corin Emil Cindrea. In ultimii ani, Ioan Rusu a indeplinit functia de director al Directiei Tehnica de Dezvoltare Transgaz.

Obosit, isi inchide telefonul

Ioan Rusu a fost ieri cea mai importanta persoana din Medias. Asaltat de telefoane era pregatit in jurul orei 17 sa-si inchida telefoanele. Raspunde la unul, inainte sa-si incheie conversatia pe celalalt. „Am zis ca le inchid. Gata, in cinci minute inchid telefoanele. Am ajuns si eu acasa si vreau sa stau cateva minute linistit”, a spus Rusu.

"Cu data de azi sunt numit director general al Transgaz. Lucrez de 25 de ani in aceasta institutie si nu cred ca aceasta numire a fost facuta la intamplare. Am peste 15 ani in functie si nu cred ca se poate vorbi de interese politice aici. Nu sunt membru al niciunui partid si in plus sunt mediesean”, a tinut Rusu sa explice.

Legat de aceasta ultima afirmatie, proaspatul director al transgaz a revenit cu explicatii si a vrut sa se inteleaga ca nu este un razboi al functiilor intre sibieni si medieseni. „Nu vreau sa inteleaga lumea ca este ceva intre sibieni si medieseni, intre Sibiu si Medias. Ambele sunt municipii si ar trebui sa mergem impreuna”, a mai spus Ioan Rusu.

Nebuloasa totala

Toata tevatura in jurul acestei functii a pus in dificultate pana si Ministerul Economiei si Comertului. Ieri de dimineata se stia ca numirea noului director general a fost amanata, intrucat sedinta Adunarii Generale a Actionarilor, programata luni, nu a avut loc, dupa cum au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Economiei si Finantelor.

"Numirea noului director general al Transgaz nu a avut loc pentru ca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a fost amanata", au declarat sursele. In cele din urma informatia se pare ca a fost falsa. Propunerea de inlocuire din functie a lui Muntean a figurat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului de Administratie al Transgaz care a avut loc la 17 mai.

Ordinul de inlocuire a lui Muntean urma sa intre in vigoare luni, dupa avizul formal al AGA. Muntean a renuntat la postul de deputat pe listele Aliantei D.A. pentru a ocupa functia, imediat dupa alegerile parlamentare din 2004, si a fost numit la conducerea companiei in martie 2005.

Cine e Ioan Rusu?

Ioan Rusu (Tuchi) lucreaza in cadrul Trangaz de la inceputul anilor 90, indeplinind mai multe functii. S-a remarcat in mass-media mai ales datorita functiei de presedinte al Clubului Sportiv Gaz Metan Medias, functie pe care a detinut-o pana in ianuarie 2004. Consiliul de adminsitratie al clubului a hotarat atunci ca presedintele Ioan Rusu sa fie retrogradat in functia de vicepresedinte.

Noul sef al clubului din Medias a fost numit atunci directorul de Dezvoltare al Romgaz, Corin Emil Cindrea. In ultimii ani, Ioan Rusu a indeplinit functia de director al Directiei Tehnica de Dezvoltare Transgaz.