In momentul de fata, niciun strand din Cluj nu este deschis. Nu avem unde inota deocamdata, desi temperaturile sunt exagerat de mari pentru aceasta perioada a anului. Multe dintre strandurile clujene sunt inca in renovare sau conditiile nu permit inceperea activitatii, iar strandul Municipal de langa Stadionul Ion Moina este in paragina de cativa ani.

La strandurile clujene lipseste apa, insa este plin de materiale de constructii. Cel mai intens se lucreaza la baza sportiva Clujana, unde S.C. Complex Transilvan executa lucrari majore de modernizare a bazei sportive. Avand o suprafata de 58.131 mp, baza va fi in cel mai scurt timp adusa la cele mai moderne standarde.

Investitorii promit ca in aceasta saptamana strandul va fi pregatit pentru a-si primi clientii.

Trei stranduri in tot orasul

Un oras cu o populatie de peste 300.000 de locuitori nu beneficiaza decat de trei stranduri care se preconizeaza a fi moderne dupa terminarea lucrarilor. Pe varianta Grigorescu-Manastur, la complexul sportiv Sun, strandul mai are de suportat cateva lucrari pentru a putea fi deschis.

Strandul olimpic de langa Sala Sporturilor se va deschide in curand, desi nimeni de acolo nu a stiut exact data in care aceasta actiune va fi finalizata. Strandul Municipal este in paragina de ani buni si nici nu se preconizeaza lucrari in viitorul apropiat. Am putea lua in calcul si bazinul olimpic, care este extrem de populat chiar si in anotimpul rece.

Aici, chiar la ore mai tarzii, este plin de pasionati care nu au alternativa bronzatului, dar se multumesc sa inoate.

De ce nu sunt inca deschise strandurile?

Unul dintre angajatii complexului sportiv Clujana declara: „Cred ca noi am inceput prea tarziu lucrarile.

Pe zi ce trece, din ce in ce mai multi oameni trec pe aici sa se intereseze de faza in care au ajuns lucrarile si sa ne intrebe cand se deschide strandul.” Multi dintre pasionatii acestui gen de distractie sunt nemultumiti de faptul ca proprietarii au intarziat cu deschiderea locurilor de scaldat si nu au tinut cont de faptul ca la Cluj vara vine mai repede decat oricunde altundeva.

Cei de la receptia hotelului Sun, de care apartine si strandul, nu stiu nimic concret despre data in care oamenii vor avea acces in bazin. „Probabil ca s-a tinut cont si de vreme, care pana acum a fost mai neprielnica. De-acum, sigur in cel mai scurt timp se va deschide”, a declarat unul dintre angajatii hotelului.

In aceste conditii, Clujul ramane fara strand in aer liber deschis, spre comparatie cu alte orase mai mici din zona cum ar fi Zalaul, unde strandul s-a deschis de aproape doua saptamani, sau Targu Mures unde bazinele din Complexul Muresul sunt disponibile de la inceputul lunii mai.