Un politist de la Sectia 1 de Politie a ajuns joi seara la Urgenta Spitalului Clinic Judetean din Sibiu, dupa ce a fost implicat intr-o altercatie cu mai multi elevi ai liceului Carol. Cazul este acum anchetat de oamenii legii, dar si in liceu a fost demarata o ancheta. Incidentul s-a petrecut joi seara la Grand Hotel din Dumbrava Sibiului.

Nimeni nu stie concret varianta adevarata a incidentului, dar politistii au deschis o ancheta in acest caz

Elevii din clasele a XII-a a Liceului Carol erau la banchet si petreceau alaturi de colegi si profesori. In acelasi local, un grup de politisti sarbatoreau si ei. Erau in afara orelor de program. Unul dintre dascalii care era la petrecere sustine ca politistii au sarit initial sa ii desparta pe elevii care erau la un pas de a se bate cu chelnerii de la restaurant.

„Din cate stiu eu unuia dintre elevi i s-a facut rau si doi chelneri l-au impins spre baie sa vomita acolo, iar copii s-au ofensat. S-au luat de chelneri, iar in acel moment pe hol au aparut doi politisti imbracati in civil care au intervenit. Apoi elevii, fara sa stie ca cei doi sunt politisti au sarit pe politisti. Mai tarziu, elevii s-au intalnit iarasi cu politistii afara si s-au batut.

Nici un elev de al noastru insa nu a reclamat nimic si nici un parinte, in urma acestui incident”, spune Sandu Vulcu, dascal la Liceul Carol I din Sibiu.

De partea elevilor insa este si directorul institutiei si dirigintii claselor care au avut joi seara banchetul. Ei sustin ca politistii cu pricina si-au depasit atributiile. „Cred ca si-au depasit atributiile. Politistii nu aveau ce cauta intr-un loc care era inchiriat.

Nu stiu ce s-a petrecut la toaleta pentru ca eram in sala, dar stiu ca la un moment dat doua persoane care si-au declinat identitatea si au spus ca sunt politisti au venit la noi in sala si au incercat sa isi rezolve problemele personale cu niste elevi de-ai nostri.

Le-am spus frumos sa ne lase in pace si i-am rugat cu vorba buna sa mearga afara”, spune Sebastian Dumitru, dirigente la una dintre clasele a XII de la liceul Carol. De partea elevilor a fost si directorul liceului. Acesta Spune ca va demara o ancheta, dar nu crede ca elevii sai sunt vinovati in vreun fel.

„Din punctul meu de vedere o sa demarez o ancheta in liceu dar voi lasa si organele de drept sa isi faca treaba. Totusi pana la urma localul era inchiriat iar elevii mei imi este greu sa cred ca au avut vreo vina”, spune Ilie Lautaru, directorul liceului Carol I din Sibiu.

Pansat si trimis acasa

Concert este un lucru. La Grand Hotel a avut loc o altercatie care s-a lasat cu un politist ranit. Cristian Videanu a fost dus la Spitalul Judetean Sibiu. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgente l-au pansat pe politist, dar pacientul nu a necesitat internare, pentru ca ranile sale nu au fost serioase.

„La spitalul nostru a ajuns un barbat de 32 de ani, in jurul orei 22 si 50 de minute, care a fost vitima unei agresiuni si care avea politraumatisme usoare si diverse plagi. A fost pansat, dar nu a necesitat internare”, spune Traian Fleseriu. Si politia a demarat o ancheta in acest caz.

„ A avut loc un conflict spontan intre un grup de elevi ai unui liceu din municipiul Sibiu care serbau absolvirea liceului si doi politisti care se aflau in acelasi loca, in afara orelor de program, in timpul liber.

In acest moment desfasuram activitati pentru a stabilii cauzele care au generat conflictul, urmand a fi dispuse masurile legale fata de perosanele care se fac vinovate de producerea acestui incident”, spune subinspectorul Luciana Baltes, purtator de cuvant al IPJ Sibiu.