Prea mica si neputincioasa, fetita n-a reusit sa se salveze singura si a ramas spanzurata, la o inaltime de doi metri, cateva minute bune. Norocul ei a fost ca unul dintre parintii aflati in parc a intervenit la timp si a reusit sa o scoata cu greu din capcana. Din fericire, copilul s-a ales doar cu cateva julituri si cu o sperietura zdravana, nefiind nevoie de interventia medicului.

Republicanul a semnalat inca de anul trecut dezastrul din parcurile de joaca pentru copii din Campina, dar nu a reusit decat sa supere autoritatile locale, deranjate chipurile de “minciunile” care apar in presa. In urma articolului de anul trecut Primaria Campina a trimis un drept la replica insotit de fotografii care ar fi trebuit sa ne convinga ca leaganele sunt impecabile.

Din pacate realitatea este cu totul alta si vom demonstra acust lucru cu imagini actualizate, nu cu fotografii facute la inaugurareea parcurilor.

De-a v-ati ascunselea prin pacura

Incidentul de care vorbeam la inceputul articolului a avut loc in parcul “din groapa cu lei”, cel de langa Complexul Comercial Fibec. Ansamblul de leagane si podete din lemn a fost construit putin inainte de ultimele alegeri. Dupa atatia ani, tot ce a insemnat lemn a putrezit sau pur si simplu a fost rupt de golani. Au ramas doar scanduri agatate in lanturi si in piroane. In urma cu un an, aceeasi Primarie se angaja ca va repara stricaciunile.

Promisiunea nu a fost respectata.

Cel de-al doilea parc cu probleme este situat langa Scoala Generala nr.1. Aici nu lemnul face probleme. Cum penele au fost sudate in dorul lelii, astfel ca dupa doi ani de leganare, piciorul uneia a cedat. Fisura nu este deloc vizibila, din cauza aceasta multi copii s-au ales cu cucuie. Acest loc de joaca mai are un “defect”.

Singurul lucru care il desparte de o sonda inca in functiune este un gard din plasa de sarma inalt de cel mult un metru pe care il poate sari orice copil care a invata sa mearga. Avand in vedere ca sonda este exploatata in permanenta, pamantul este imbibat cu pacura iar mirosul este intepator. Situatia se repeta si in alta zona din oras.

Dintr-un motiv greu de ghicit, Primaria Campina a mai construit un loc de joaca pentru copii tot in vecinatatea unei sonde. Este vorba de parcul de langa Casa Tineretului. La prima vedere “duetul” sonda-leagan n-ar fi chiar periculos.

Dar poate ar trebui sa reimprospatam memoria autoritatilor locale amintind de nenorocirea care s-a intamplat in urma cu catva ani cand un copil a murit strivit de una din aceste sonde.

Primar indiferent

Poate din generozitate sau de dragul copiilor, reprezentantii Fibec au amenajat si ei un loc de joaca, in parcarea complexului. Ideea este salutara numai ca accesul copiilor a fost permis cu mult inainte ca acesta sa fie finalizat. In momentul de fata, locul de joaca este ingradit cu borduri inalte din care ies cel putin zece piroane din fier, probabil picioare pentru un viitor gard.

Numai ca a trecut deja mai bine de doua saptamani si gardul n-a aparut. Pericolul de accidente este imminent, mai ales ca toboganele destul de abrupte sunt indreptate exact spre aceste piroane. Desi am incercat sa obtinem si de data aceasta un punct de vedere al Primariei Campina, nu ne-am ales decat cu o replica mai degraba obraznica.

Dupa celebra scuza ”sunt in sedinta acum, nu pot sa vorbesc” am reusit sa aflam ca viceprimarul localitatii Campina nu stie nimic despre dezastrul din parcurile orasului. “Lasati-ma sa ma interesez, acum nu stiu sa va spun nimic. Este tot ce am de zis in momentul de fata!” ne-a declarat Eduard Milu.