Actuala arena “Ion Moina” nu va fi daramata decat dupa

ce noul stadion va putea fi folosit pentru jocurile Universitatii Cluj.

Centrul Clujului va avea nu unul, ci doua stadioane! Cel putin pentru o vreme. Asa au decis membrii comisiei Consiliului Judetean, care se ocupa cu rezolvarea problemei stadionului “Ion Moina”. Concret, acestia au stabilit ca actualul stadion nu va fi daramat decat dupa ce noua arena va putea fi folosita pentru competitiile sportive.

“Abia cand vor fi gata cel putin o tribuna si gazonul se va trece la demolarea stadionului actual”, a afirmat Dan Canta, presedintele comisiei. Acesta a confirmat, astfel, faptul ca noua arena nu va avea exact acelasi amplasament ca “Ion Moina”, urmand sa fie construita, partial, pe actualul teren de zgura.

Abia cand constructia va ajunge in dreptul tribunei I a stadionului “Ion Moina”, actuala arena va incepe sa fie demolata. Totodata, consilierii judeteni au decis ca vor solicita investitorului care va construi arena ca 40% din spatiile de sub tribune sa ramana in folosinta sportivilor care isi desfasoara si in prezent activitatea sub tribuna stadionului “Ion Moina”.

O propunere surprinzatoare a venit din partea arhitectului-sef al judetului, Radu Spanu. Acesta a propus ca investitorului sa ii fie oferit, pe langa terenul de pe Calea Turzii 2-14, inca un teren, situat in comuna Jucu si aflat in proprietatea Consiliului Judetean.

“Astfel putem ocoli, legal, eventuale piedici. Daca intr-o oferta sunt incluse terenuri aflate in proprietatea a doua unitati administrative, atunci autorizatiile pentru ambele pot fi date de autoritatea superioara. In cazul nostru, Consiliul Judetean”, a explicat Spanu. O decizie finala in acest sens va fi luata intr-o viitoare sedinta a Consiliului Judetean.

“U” ramane pe “Moina”

Ioan Petran, adjunctul Inspectoratului Teritorial in Constructii, a declarat ieri ca sansele ca Universitatea Cluj sa evolueze in viitorul sezon, in Liga I, pe stadionul “Ion Moina” sunt foarte mari. “Vom rezolva problema, astfel incat arena sa fie omologata pentru primul esalon.

Vor fi efectuate lucrari de consolidare, astfel incat stadionul sa poata gazdui aproximativ 5.000 de spectatori”, a afirmat Petran.