Tot mai multi „acuzatori“ ai membrilor trustului „Gazeta“ isi retrag calitatea de parte vatamata sau civila in proces. La termenul de vineri de la Tribunalul Braila, noua persoane au depus documente la dosar in acest sens.

Retragere in masa

La termenul de judecata de vineri la Tribunalul Braila, noua persoane au depus unele acte la dosar prin care declarau ca doresc sa nu se mai constituie parti vatamate si parti civile in Dosarul „Gazeta“.

Zsolt si Livia Fodor, patroni asociati, si SC Euro GSM, care nu au dorit sa se constituie parti vatamate in dosar, dar au sesizat Politia, punind la dispozitie o convorbire in care Aurel Muresan incerca sa-i santajeze, au declarat vineri, in fata instantei, ca nu au pretentii decit daca instanta va hotari ca „Gazeta“ nu si-a executat obligatiile contractuale fata de firma lor.

O alta parte vatamata, Traian Oarga, fost director general al TIM, a consemnat ca nu vrea sa participe nici ca parte vatamata, nici ca parte civila la proces si a anexat la dosar acte medicale care sa-i justifice alegerea. Traian Oarga a declarat in fata procurorilor ca Liviu Man l-a santajat sa incheie un contract de publicitate in valoare de 1.210 euro pe 6 luni.

Pe linga acestia, mai multe persoane din Baia Mare, Tirgu-Mures si Oradea au anexat acte la dosar in acest sens.

Inculpatii si-au redobindit unele drepturi

Cauza a fost aminata din nou, vineri, din lipsa de procedura. Potrivit avocatei Diana Soos, a existat lipsa de procedura in cazul a aproximativ zece persoane care nu au fost citate. Inculpatii au obtinut, insa, dreptul de a putea vorbi intre ei pe probleme de serviciu.

Noua persoane din conducerea manageriala si editoriala a Trustului de presa Gazeta au fost trimise in judecata de DIICOT, pentru santaj in forma calificata si constituire de grup infractional.

Ei sint acuzati ca, incepind cu 2004, ar fi santajat zeci de personalitati pentru a incheia contracte de publicitate cu ziarele trustului, promitindu-le in schimb sa nu publice articole defaimatoare la adresa lor.

Dosarul a fost stramutat de la Tribunalul Cluj la cel din Braila, unde se judeca, in continuare, cauza

Uioreanu nu se vrea parte civila

Deputatul PNL Horea Uioreanu a fost si el prezent la procesul de vineri, la Tribunalul Braila, unde a declarat ca nu se constituie parte civila in dosar. De altfel, acesta a fost citat in calitate de martor, deoarece a refuzat sa se constituie parte vatamata.