Un parculet din Timisoara a fost transformat in drum personal pentru un medic, proprietar al unei vile. Afacerea a starnit scandal printre locatarii din zona.

Parculetul cu locuri de joaca pentru copii, amenajat de Primaria Timisoara in cartierul Steaua a fost partial distrus de muncitorii care lucreaza la ridicarea unei vile.

Proprietarul constructiei, Dorel Gornic, medic la Spitalul Judetean Timis, nu pare sa se sinchiseasca prea mult de compromiterea unei investitii de 300 milioane de lei vechi din bani publici, nici de faptul ca zeci de copii din zona vor ramane fara locul de joaca.

La fel de pasivi par a fi si functionarii din Primaria Timisoara, care au permis ca o constructie sa fie ridicata in imediata apropiere a unui parc, fara sa impuna respectarea distantei minime obligatorii dintre doua proprietati. Comportamentul medicului i-a revoltat pe locatarii blocului nr. 23 din zona, aflat la cativa metri de noua constructie.

Ei spun ca au dubii in privinta legalitatii autorizatiei de constructie. De aceea, au sesizat corpul de control al primarului Timisoarei. Ei au cerut verificarea avizelor de distrugere a parcului, precum si legalitatea dezmembrarii parcelei.

“Am sesizat Enelul si Parchetul, pentru ca firele de curent trase de la bloc catre vila, fara autorizatiile necesare, se aflau in apropierea conductei de gaz. Oricand se putea produce un dezastru. Au venit cei de la Enel si au aplicat amenzi. Totodata au impus obligatia de a se obtine avizele de conectare la reteaua electrica.

De asemenea, vecinul s-a racordat si la canalizarea blocului, fara ca vechile conducte sa fie redimensionate pentru inca un imobil.

Nu mai vorbim de distrugerea parcului si perspectiva ca parcarea blocului sa fie inlocuita cu o sosea scurta care sa faca legatura dintre strada mare si blocul de locuinte pe care intentioneaza sa-l construiasca in zona acelasi Dorel Gornic“, spune unul dintre locatarii blocului 23.

Sesizat asupra problemelor din zona Steaua, arhitectul sef al orasului, Sorin Ciurariu, a promis ca va inspecta locul.