Cel putin trei dintre directorii unor deconcentrate din Alba vor fi schimbati in mai putin de doua saptamani, au declarat surse din interiorul PNL

Neoficial, motivul schimbarii directorilor de deconcentrate este apartenenta la PD, care nu se mai afla la guvernare. Pe lista neagra a liberalilor se afla seful ISJ Alba, Cornel Sandu. Desi prefectul Cosmin Covaciu a spus ca Sandu a cooperat cu el si a fost disponibil atunci cand a fost convocat, inspectorul sef al ISJ s-a trezit cu o comisie din partea corpului de control al ministrului.

Motivul? O evaluare a activitatii. seful ISJ s-a ferit sa faca comentarii explicite cu privire la situatia sa. "Da, e adevarat, am avut o comisie formata din cinci persoane plus un secretar de stat. Am inteles ca la fisa mea inca se evalueaza. Rezultatele le banuiesc. Am inteles ca am scazut mult in punctaj de la evaluarea precedenta", a spus Cornel Sandu.

Tot "pe faras" este si directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Vasile Todea, care nu este pe placul liberalilor si nici al prefectului Cosmin Covaciu. Todea a fost atentionat ca nu va

"prinde" sfarsitul lunii in functie.

Nici directorul Directiei Silvice, Mihai Morar, nu este sigur de functia sa. Morar este membru PD si a fost numit fara concurs. Din acest punct de vedere, el este si cel mai usor de schimbat. De altfel, un concurs a fost deja organizat, dar rezultatele nu au fost inca facute publice.

Surse din cadrul PD au declarat ca Morar s-a prezentat si el la concurs desi i s-a spus in mod explicit sa nu o faca. Contactat telefonic, el a refuzat sa faca orice comentariu pana cand va afla daca ramane sau nu director.

Prefectul Cosmin Covaciu nu a putut fi contactat.