Campionul mondial de stuntriding a dus in delir miile de sibieni adunate pe Bulevardul Coposu, duminica, la pranz. Pfeiffer si-a demonstrat, timp de 20 de minute, calitatile care l-au impus drept cel mai mare cascador pe doua roti in ultimii ani, in deschiderea Red Bull Romaniacs, editia a patra.

Cel mai asteptat moment al competitiei de enduro de la Sibiu a intrecut previziunile organizatorilor. Mii de sibieni, tineri sau in varsta, femei, barbati ori copii s-au inghesuit pe cele doua trotuare ale Bulevardului Spitalelor pentru a-l vedea de aproape pe cel care detine de multa vreme titlul de campion mondial la stuntriding si streetbike freestyle.

Germanul Christian Pfeiffer a avut parte de o primire extraordinara pe traseul improvizat in centrul orasului, acolo unde a pregatit fanilor sai un program unic de cascadorii pe motocicleta.

In aplauzele repetate ale spectatorilor, Pfeiffer a mers pe o roata, atat pe cea din fata, cat si pe cea din spate, s-a rotit in loc fara maini, a sarit de pe motor precum cascadorii pe cai, in filmele western, a scos fum din cauciucuri si a luat cu asalt cateva dintre obstacolele instalate pe traseu. Fiecare giumbusluc cu grad ridicat de periculozitate a fost intampinat de aplauze si urale.

Germanul a incercat pe cat posibil sa ofere o particica din spectacolul sau fiecaruia dintre spectatorii care s-au intins de la un capat la celalalt al bulevardului. A terminat programul cu o oprire brusca si un flick pe spate de pe motor chiar in fata acestuia.

Extrem de satisfacut de modul cum a fost primit, campionul mondial a declarat la final: ,,Ma bucur foarte mult sa fiu aici pentru ca publicul este extrem de cald si entuziast. Cum reusesc aceste cascadorii? Cu munca, munca, munca si foarte multa pasiune”.

Din pacate pentru fanii sai din Sibiu, Christian Pfeiffer nu s-a putut prezenta si la startul cursei Red Bull Romaniacs, programat imediat dupa deschiderea tinuta de el. Cei aproape 150 de rideri veniti la Sibiu au intrat in scena, luand cu asalt trambulinele si obstacolele, in ceea ce a fost prologul celei mai importante competitii de enduro din Romania.