Un fost copil al strazii din Lugoj, Emil Constantin, va lansa luna viitoare un DVD in care sunt surprinse cele mai importante momente din viata sa

"Am pus cap la cap mai multe fotografii si am vazut ca acestea sunt, de fapt, momente care mi-au marcat existenta. Asa mi-a venit ideea de a «povesti» fiecare dintre fotografii", spune Emil Constantin, cunoscut in Lugoj sub numele de Marius.

Tanarul de 25 de ani a trait mult timp pe strazile din Timisoara si Lugoj, iar acum a decis sa isi impartaseasca experienta, intr-o poveste de 25 de minute, lansata pe DVD. Emil Constantin a cheltuit trei milioane de lei pentru realizarea materialului intitulat "Momente din viata mea".

DVD-ul va fi lansat oficial la Galeria "Pro Armia" din Lugoj, in data de 20 iulie. "Muncesc pe la diferite magazine din Lugoj, mai spal un geam, incarc si descarc marfa si astfel reusesc sa strang cam trei-patru milioane de lei pe luna, ca sa pot trai si sa ma imbrac. Dar cred ca a meritat sa fac efortul si sa scot acest DVD, pentru ca lumea va putea lua aminte la greutatile unui copil, mai ales atunci cand acesta e nevoit sa «locuiasca» pe strazi", spune tanarul.

Emil Constantin a devenit, intre timp, un tanar respectat in Timisoara si Lugoj, unde este un obisnuit vizitator al cabinetelor reprezentantilor autoritatilor locale. Emil este vazut, imbracat "la patru ace", la fiecare sedinta de plen a Consiliului Judetean Timis, la vernisaje, la spectacole sau intruniri politice.

"Imi plac foarte mult politica si administratia, de aceea m-am si inscris intr-un partid.

Dar visul meu este acela de a infiinta o asociatie care sa ajute copiii si persoanele nevoiase, asa cum am fost si eu pana nu demult", povesteste tanarul care a invatat sa citeasca abia acum cativa ani, cu ajutorul Bibliei.

JURNAL

Emil Constantin a trait pe strazi inca din primii ani de viata. Parintii sai, care locuiau in comuna Giarmata, langa Timisoara, il trimiteau sa cerseasca in oras. La sase ani, mama l-a abandonat in Gara de Nord din Timisoara, de unde a fost luat de militie si dus la o casa de copii. A ajuns din nou acasa, de unde a fugit si s-a "stabilit" in gara din Lugoj.

Din 1989, cand a ajuns in municipiul de pe malul Timisului, si pana in anul 2000 a dormit in gara, langa biroul de informatii, in fata sediului politiei, pe o banca din fata Catedralei Greco-Catolice sau la intrarea in sediile partidelor politice din Lugoj.

De curand, episcopul greco-catolic din Lugoj, Alexandru Mesian, i-a pus la dispozitie o garsoniera, punand capat vietii de "boschetar" a lui Emil Constantin.

"Eu nu beau, nu fumez, nu injur si, mai ales, nu mint! Imi castig cinstit existenta" - Emil Constantin