Gheorghe Stetco injunghiat de un septuagenar

25 iunie 2007 va ramane in memoria angajatilor de la Directia Silvica Baia Mare drept o zi sangeroasa. In dimineata acestei zile, secretarul composesoratului “Cisla” din Borsa, Gheorghe Stetco a fost injunghiat de catre un batran de 75 de ani. Victima a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr.

Constantin Opris“ din Baia Mare, in stare grava, cutitul fiind infipt in spate, in apropierea gatului. Agresorul a fost prins si dus la sediul politiei, pentru cercetari. In timpul acestei tentative de crime, in sala de sedinte a Directiei Silvice avea loc o mediere intre reprezentantii a doua composesorate din Borsa care revendicau aceeiasi portiune de padure.

Gheorghe Stetco a cazut victima acestui atac tocmai din acest motiv. Petru Baranyi, batranul de 75 de ani risca acum sa isi petreaca urmatorii ani in puscarie, recunoscandu-si fapta. Culmea este ca la aceasta intalnire a participat si Ioan Maxim, seful adjunct al IJP Maramures.

Acest fapt este unul ingrijorator avand in vedere ca unii indraznesc sa comita infractiuni chiar sub ochii reprezentantilor legii.

Sange pentru pamant

Gheorghe Stetco a iesit la un moment dat de la sedinta dintre composesoratele “Cisla” si “Stavilarului”. Moment in care agresorul si-a scos briceagul si i l-a infipt in spate. La cateva zeci de minute dupa incident, Sorina Pintea, directorul economic al Directiei Silvice a declarat: “Nu am vazut foarte mult din acest incident.

Atacul a avut loc pe hol iar noi eram in sedinta. Nu pot sa va explic ce s-a intamplat. Sunt socata ca s-a intamplat asa ceva in Directia Silvica. Nu credeam ca se va ajunge la asemenea incidente”.

Cu toate ca nu este pentru prima data cand se ajunge la varsari de sange din cauza pamantului, este incredibil cum de intr-o institutie publica pot avea loc asemenea atacuri. Probabil pe viitor ar trebui sa fie controlate persoanele care intra, asta pentru a se evita noi atacuri de acest gen. Mai ales ca la intrare se afla tot timpul un agent de paza, care ar putea face acest lucru.