CJ a sapat in arhive si a descoperit ar fi detinut o serie de cladiri si terenuri pe care vrea sa le indentifice. Caminul studentilor putneni dConsiliul Judetean are de ieri o noua cladire in patrimoniu, situata in Focsani, str. Mitropolit Varlam, nr. 44, 46 si 48, cumparata de la antrenorul de judo Dumitru Zisu si de la sotia sa, creatoarea de moda Valentina Zisu.

Consilierii au votat o data cu cumpararea acestei cladiri si contractarea unui credit ipotecar "de la o banca din Romania sau UE" pentru contractarea ei. Suma care va fi platita de la buget pentru cladire este de 400.000 de euro, cu tot cu TVA. Cladirea este de marime medie, cu parter si etaj, cu o suprafata construita de numai 186 mp, aria desfasurata de 372 mp si aria utila 310 mp.

Terenul aferent are o suprafata aferenta de 407 mp. Proiectul de hotarire de ieri a urmat unei scrisori de intentie trimisa de SC Zisan SRL Focsani, administrata de Dumitru Zisu, din 3 aprilie 2007. Firma cu 50 de angajati se ocupa de comercializarea de confectii dama, fuste, rochii, camasi, bluze, dupa cum se arata intr-o prezentare facuta pe internet.

"Consultind presa, am aflat de criza de spatii in care se afla institutiile statului. In sprijinul rezolvarii problemelor ivite in urma retrocedarii de spatii fostilor proprietari, va aduc la cunostinta ca firma Zisan SRL detine un spatiu construit special pentru birouri in str. Mitropolit Varlam nr.

44-46-48, pe care vi-l poate oferi spre vinzare", se arata in scrisoarea de intentie a patronului Dumitru Zisu. Aceasta se potriveste ca o manusa cu argumentatia Consiliului Judetean pentru a cumpara cladirea. "Urmare a aplicarii Legii nr.

10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, sase imobile ce s-au aflat in domeniul public al judetului Vrancea si administrarea CJ in care functionau institutii de sub autoritatea sa au fost restituite in natura fostilor proprietari", se arata in referatul proiectului de hotarire.

Initial Dumitru Zisu a cerut 450.000 de euro pentru imobil, insa apoi a fost de acord cu suma stabilita de evaluator, de 400.000 de euro. Cladirea este incalzita cu doua centrale termice, are patru grupuri sanitare, canalizare, curent electric trifazic si beci, insa nu este finisata.

"Compartimentarea si finisajele nu au fost facute necunoscind viitoarea posibila destinatie a cladirii", se mai arata in scrisoarea de intentie.

PSD si PC au votat pentru

6627Consilierul judetean Marian Stoica (PNG) a spus ca din inventarul CJ rezulta ca institutia are o multime de spatii nefolosite si ca suma de 400.000 de euro ar trebui sa fie folosita pentru amenajarea acestor spatii.

Consilierul a facut referire la sediul fostei Bancorex, care a fost vehiculat in mai multe rinduri ca un posibil sediu pentru serviciile publice comunitare din judet, dar caruia nu i s-a gasit nici o intrebuintare pina acum.

Raluca Dan, secretarul judetului, a spus ca, pe de o parte, CJ a pierdut o parte din imobile, care au fost retrocedate, iar pe de alta parte institutia plateste chirii ridicate pentru altele, cum este imobilul Bibliotecii Judetene, pentru care Camera de Comert, Industrie si Agricultura incaseaza lunar citeva zeci de milioane de lei vechi.

"La urmatoarea sedinta a Consiliului Judetean voi propune ca imobilul Bancorex sa treaca in proprietea unei institutii importante a Romaniei", a spus spus Marian Oprisan. La vot, Marin Stoica a votat impotriva cumpararii cladirii de pe str.

Mitropolit Varlaam, in timp ce cei 11 consilieri PNL si PD s-au abtinut banuind ca la mijloc este vorba de un aranjament de culise intre vinzator si cumparator.

100 milioane euro pentru baron?

6628 Marian Oprisan a tinut ieri sa se laude ca institutia pe care o conduce ar putea intra in curind in posesia unei averi de peste 100 de milioane de euro. "In patrimoniul public al CJ, daca Dumnezeu ne ajuta, vor intra bunuri de peste 100 de milioane de euro. Sintem in negocieri cu Guvernul", a spus Marian Oprisan.

De altfel, CJ a descoperit curind ca a detinut fostul camin al studentilor putneni, pe care l-a cuprins in noul inventar al bunurilor judetului aprobat la sedinta de ieri a CJ. Baronul a laudat-o pe Raluca Dan, secretarul judetului, ca a dus la final aceasta actiune, si l-a criticat pe predecesorul ei, Romeo Paul Postelnicu, ca nu a finalizat-o.

Potrivit referatului prezentat, in urma masuratorilor s-a constatat ca suprafetele unor imobile nu coincideau cu cele de la fata locului. De asemenea, s-au facut cercetari la Directia Judeteana a Arhivelor Nationale pentru identificarea unor imobile care pina acum nu erau evidentiate in domeniul public sau privat al judetului.

"Verificarile au avut ca rezultat identificarea unor cladiri si terenuri care se gasesc in prezent incluse in domeniul public al statului, dar si al unor unitati administrativ - teritoriale ale judetului Vrancea, fara un titlu viabil.

Cu toate acestea, imobilele nu au putut fi prinse in inventarierea facuta, pentru a fi insusite de Consiliul Judetean, deoarece este necesar ca aceste imobile sa fie revendicate in instanta potrivit legilor civile in vigoare", se arata in referatul proiectului de hotarire.

Marian Oprisan a spus ca pe lista "noilor" bunuri ale CJ se afla sediul Tribunalului, Prefectura, Judecatoria Adjud, fostul camin al studentilor putneni din Bucuresti, precum si un hotel in Soveja si peste 88.000 mp de teren, pe linga cei peste 160.000 detinuti acum in statiune.

"Nu este un demers electroral sa aducem in patrimoniul public si privat al judetului Vrancea o intreaga avere", a tinut sa spuna Marian Oprisan.in Bucuresti, un hotel si 90.000 mp de teren in Soveja